Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić još uvijek u pritvoru

Hronika 18.03.18, 10:04h

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić još uvijek u pritvoru
U subotu u 14.30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je stradao pješak, vozilom je upravljao Semir Efendić

 

 

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo još uvijek se nalazi u pritvoru nakon što je sinoć u 19 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

Kako je saopšteno iz MUP-a KS u Zagrebačkoj ulici, općina Novo Sarajevo, u subotu u 14.30 satidogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E, rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke "VW Golf", registarskih oznaka K62-T-661, kojim je upravljao vozač Semir Efendić., rođen 1983. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCUS-u, gdje je preminuo u 18,00 sati.

 

Nešto kasnije, u 19,00 sati, slobode je lišen vozač Semir Efendić, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa". Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a KS.žž

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI