FOTO/ Do 14. maja radovi na Južnoj longitudinali

Kako će izgledati unutrašnjost kružnog toka na Hrasnom Brdu: Pet pješačkih pothodnika, liftovi, toaleti...

Hronika 18.03.18, 09:52h

Kako će izgledati unutrašnjost kružnog toka na Hrasnom Brdu: Pet pješačkih pothodnika, liftovi, toaleti...
Ova faza Južne longitudinale planirana je da se završi do 14. maja ove godine na potezu od klizišta Čenga do raskrsnice kod restorana Ruža

 


Portal Faktor.ba saznaje kako će izgledati unutrašnjost kružnog toka koji se gradi u sklopu Južne longitudinale na Hrasnom Brdu u Sarajevu, prekoputa pekare AS.

 

Projektom je predviđena izgradnja pet pješačkih pothodnika od kojih tri imaju liftove za kretanje invalidnih osoba. Jedan od pješačkih pothodnika izlazi u Zvorničku ulicu na trolejbusko stajalište koje će biti izgrađeno neposredno iza kružnog toka.

 

juzna-longitudinala-hrasno-brdo-1

 

Iz drugog pothodnika izlazit će se na trolejbusko stajalište u ulici Azize Šaćirbegović.

 

U unutrašnjosti kružnog toka bit će izgrađeni toaleti, kontrolna soba za videonadzor i sigurnost objekta.

 

juzna-longitudinala-hrasno-brdo-2

 

Iznad centralnog dijela izgradit će se kupola prečnika devet metara za osvjetljavanje pothodnika u čijem je središtu projektom predviđena ugradnja velikog sata.

 

Svrha tunela je da pješaci sigurno prođu ispod kružnog toka i da se na ovaj način povežu naselja Hrasno Brdo, Hrasno, Grbavica i dio naselja koji gravitira ka tranzitu.

 

juzna-longitudinala-sarajevo-radovi-cesta

 

Ova faza Južne longitudinale planirana je da se završi do 14. maja ove godine na potezu od klizišta Čenga do raskrsnice kod restorana Ruža, kazali su za Faktor u Euroasfaltu koji izvode radove na ovom dijelu Južne logitudinale.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI