latio se poljoprivrede

Alen Islamović mikrofon zamijenio sadnjom: Ozbiljno ulaže u ovaj projekat

Lifestyle 17.03.18, 16:02h

Alen Islamović mikrofon zamijenio sadnjom: Ozbiljno ulaže u ovaj projekat
"Očekujem da mi se cjelokupna investicija isplati u roku od pet godina i spreman sam da uložim dodatna sredstva u proširenje zasada", istakao je Islamović

 

Proizvodnja lješnjaka na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih nekoliko godina dobija na zamahu i sve je više poljoprivrednika koji se odlučuju na uzgoj ove kulture, kažu u Poljoprivrednom zavodu USK.

 

Ističu kako je ovo područje idealno za sadnju lješnjaka, a s tim ciljem u proteklih nekoliko dana u gradovima i opštinama ovog kantona održan je niz edukativnih predavanja o ovoj temi- pišu Nezavisne.

 

Jedan od onih koji su govorili o svojim iskustvima u ovoj vrsti proizvodnje bio je i Alen Islamović, poznati rok muzičar i pjevač kultne grupe "Bijelo dugme". Islamović kaže kako je prije dvije godine na pet dunuma zemljišta u blizini Bihaća zasadio lješnjak, te da je ove godine ubrao i prve plodove.

 

"Očekujem da mi se cjelokupna investicija isplati u roku od pet godina i spreman sam da uložim dodatna sredstva u proširenje zasada", istakao je Islamović.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI