Razvod o kojem bruje mediji

Turski zakon na Mustafinoj strani: Emina ostaje bez djece?

Showbizz 15.03.18, 08:35h

Turski zakon na Mustafinoj strani: Emina ostaje bez djece?
Dojučerašnji supružnici ne moraju bogatstvo da dijele na pola, ali kod Turaka nije praksa kao u Srbiji da djeca uglavnom pripadnu majci, već obrnuto. Prema njihovom zakonu, ako muškarac može nasljednicima da obezbijedi sigurnu budućnost, on nastavlja da se brine o djeci kao njihov staratelj

 

Ako muškarac može nasljednicima da obezbijedi sigurnu budućnost, on nastavlja da se brine o njima i ukoliko majka potiče iz druge zemlje, kao što je to u pjevačicinom slučaju.

 

Emina Jahović prije mjesec dana je objavila da se razvodi od turske pop zvijezde Mustafe Sandala, a starateljstvo nad njihovim sinovima će, bar prema zakonu u Turskoj, pripasti pjevaču.

 

Dojučerašnji supružnici ne moraju bogatstvo da dijele na pola, ali kod Turaka nije praksa kao u Srbiji da djeca uglavnom pripadnu majci, već obrnuto. Prema njihovom zakonu, ako muškarac može nasljednicima da obezbijedi sigurnu budućnost, on nastavlja da se brine o djeci kao njihov staratelj. Takođe, ukoliko majka potiče iz druge zemlje, kao što je to u pjevačicinom slučaju, sinovi ostaju kod oca.

 

- Turski zakon je na Mustafinoj strani. Ali, i pored toga što Sandal ima prednost kada je starateljstvo u pitanju, djeca su i dalje kod Emine. Ona je ostala da živi u porodičnoj vili u Istanbulu, iz koje se Mustafa iselio. Iako se razvode, njih dvoje imaju normalnu komunikaciju zbog sinova koje žele da zaštite u ovoj situaciji - navodi izvor blizak pjevačici.

 

Sandal je zbog svojih obaveza često van Istanbula, pa se Emina brine o dječacima, sa kojima je nedavno boravila kod majke u Novom Pazaru.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI