FOTO/ Gala party u Pivnici HS

Večeras uživo u Dnevniku TV1: Ekskluzivno predstavljanje novog igranog projekta 'Dobrodošli u Orient Express'

Mediji 14.03.18, 15:49h

Novi igrani projekat večeras će u Dnevniku TV1 ekskluzivno biti predstavljen i gledaocima, direktnim uključenjem u "Orient Express Party"

 

 

U popularnoj sarajevskoj Pivnici HS večeras se održava "Orient Express Party" na kome će se gostima i zvanicama predstaviti ekipa i glavni akteri novog domaćeg serijala "Dobrodošli u Orient Express", a premijerno će biti prikazana i jedna epizoda iz prvog ciklusa.


Novi igrani projekat večeras će u Dnevniku TV1 ekskluzivno biti predstavljen i gledaocima, direktnim uključenjem u "Orient Express Party".  
    

Premijerno prikazivanje nove domaće humorističke serije „Dobrodošli u Orient Express“, u kojoj glavne uloge tumače istaknuti bh. glumci Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović i Robert Krajinović,u programu TV 1 i Mreže počinje od nedjelje, 18. marta.
 

Glumačku ekipu iz Hrvatske i Srbije predvode Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek, a značajne uloge pripale su i mladim bh. glumcima Arminu Omeroviću, Maji Zećo, Rijadu Gvozdenu, Andrei Aković, Nedimu Malkočeviću, Staši Dukić i Nermanu Mahmutoviću.


Serija govori o bh. svakodnevnici, a radnja se odvija u „Orient Expressu“, hotelu koji se pokušava spasiti od propasti u teškom tranzicijskom vremenu. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.


Među gostima u prvoj sezoni pojavit će se poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić, bh. muzičar i kompozitor Mirko Šenkovski Geronimo, te legenda narodne muzike Halid Bešlić, koji je zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao i naslovnu numeru serijala.


Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić.

 

Uz Jasmina Durakovića, režiju potpisuje i mladi bh. reditelj Emir Kapetanović, direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenograf Maja Cerić, kostimograf Belma Žiško, montažer Fadil Komarica, dok su produkciju vodile Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.


Serija će premijerno biti prikazivana nedjeljom u 20 sati u programu TV1 i Mreže, dok su reprizni termini ponedjeljkom u 17:25 sati, utorkom u 13:15 sati  i subotom u 20 sati.

 

Detalje sa snimanja i fragmente iz serije pogledajte u našoj fotogaleriji.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
'

BLIN
KOMENTARI