Bit će predan MUP-u RS

U Maglaju uhapšen Mustafa Hasanbašić koji je pucao na policiju u Doboju: Automobil ostavio na Ozrenu, pa...

Hronika 10.03.18, 17:03h

U Maglaju uhapšen Mustafa Hasanbašić koji je pucao na policiju u Doboju: Automobil ostavio na Ozrenu, pa...
S Hasanbašićem je bio i Benjamin Ćosović (1996.) iz Tešnja, koji je uhapšen jučer, a danas je bezuspješno pokušao da pobjegne iz bolnice u Doboju

 

Na području Maglaja danas je u 16.15 sati uhapšen Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je jučer pucao na policijsku patrolu u naselju Miljkovac kod Doboja, potvrdila je glasnogovornica MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić za Fenu. 

 

On se trenutno nalazi u Policijskoj stanici Maglaj.  Hasanbašić će zbog pokušaja ubistva policajca u Doboju biti predat MUPRS-a.

 

- Bit će predat policijskim službenicima Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet i policijskim službenicima Policijske uprave Doboj – saopćeno je iz entitetske policije, uz navođenje inicijala uhapšenog.

 

Podsjećamo, Hasanbašić je bio u bjekstvu nakon što je u petak pucao na policijsku patrolu koja ga je prepoznala s obzirom na to da je za njim raspisana potjernica policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nakon što je primijetio da ga je policija prepoznala, u društvu s Benjaminom Ćosovićem, pucao je prema policijskom vozilu iz vatrenog oružja, nakon čega ih je fizički napao i nanio im teže tjelesne povrede.

 

Benjamin Ćosović (1996.) iz Tešnja, koji je uhapšen jučer, danas je bezuspješno pokušao da pobjegne iz bolnice u Doboju.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI