Primjer koji trebamo slijediti

Vozač GRAS-a majku sa bolesnim djetetom autobusom odvezao u Hitnu pomoć

Hronika 08.03.18, 08:59h

Vozač GRAS-a majku sa bolesnim djetetom autobusom odvezao u Hitnu pomoć
Bez puno razmišljanja, nakon što je obavijestio dispečera, vozač je prevezao majku sa djetetom do Hitne pomoći, te pozvao ljekare da preuzmu bolesno dijete

 

Da svi, prije svega, moramo biti ljudi potvrđuje primjer vozača autobusa GRAS-a Edina Bećirevića, koji je bez imalo razmišljanja pritekao u pomoć ženi sa teško bolesnim djetetom i odvezao ih do Hitne pomoći.

 

Kako piše Faktor, pozivajući se na izvore iz GRAS-a, vozač Bećirević koji je vozio na liniji Rajlovac – Željeznička stanica, u momentu dok se autobus nalazio na okretnici Rajlovac, uočio je ženu koja je u naručju držala dijete i djevojčicu koja je stajala pored nje, vidno uznemirene i uplašene.

 

Na pitanje da li može da im pomogne, žena mu je odgovorila da čeka nekog od članova svoje porodice kako bi odvezli dijete do Hitne pomoći, ali se on nije pojavio.

 

S obzirom na to da se radilo o bolesnom djetetu kojem je trebala hitna ljekarska pomoć, pozvao je Hitnu pomoć, ali su mu rekli da trenutno nemaju ni jedno vozilo koje bi poslali na mjesto događaja.

 

Bez puno razmišljanja, nakon što je obavijestio dispečera, vozač je prevezao majku sa djetetom do Hitne pomoći, te pozvao ljekare da preuzmu bolesno dijete.

 

Ovakav gest vozača, putnici koji su se nalazili u autobusu, svesrdno su podržali, uz komentar da ovaj i slične primjere trebamo svi slijediti.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI