udarao je i davio

Evo koliko će vremena iza rešetaka provesti Mirza Muhović zbog nasilja nad Verenom Cerovinom

Hronika 07.03.18, 14:58h

Evo koliko će vremena iza rešetaka provesti Mirza Muhović zbog nasilja nad Verenom Cerovinom
Prema navodima iz optužnice od 25. januara prošle godine, Muhović se tereti da je duži vremenski period ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje Verene Cerovine

 


Općinski sud u Sarajevu osudio je na godinu i deset mjeseci zatvora Mirzu Muhovića zbog nasilja u porodici, počinjenog nad svojom bivšom suprugom, pjevačicom Verenom Cerovinom.

 

- Muhoviću je nakon izricanja presude određen i pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke Suda - potvrdila je za Avaz Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

 

Prema navodima iz optužnice od 25. januara prošle godine, Muhović se tereti da je duži vremenski period ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje Verene Cerovine.

 

Muhović je u noći sa 30. aprila na 1. maj 2015. godine u stanu u kojem je živio u zajedničkom domaćinstvu s vanbračnom suprugom Verenom Cerovinom, s kojom ima dijete, fizički napao pjevačicu i nanio joj lakše povrede.

 

Te noći udarao je Verenu nogama i rukama po cijelom tijelu te je davio rukama, nanijevši joj modrice po vratu, grudnom košu i stomaku.

 

Mirza je i 21. avgusta iste godine oko pet ujutro, poslije verbalnog sukoba, ošamario Verenu.

 

Poznato je da se patnje pjevačice s bivšim suprugom na tome nisu zaustavile. Krajem marta prošle godine, policija u Trebinju podnijela je izvještaj protiv Muhovića zbog oduzimanja maloljetne osobe.

 

Muhović, koji je poznat i po tome što je pucao na svoju bivšu djevojku, manekenku Eminu Karišik, odveo je u Sarajevo dijete koje ima s Verenom i nije ga htio vratiti.

 

Cerovina je to prijavila policiji u Trebinju i dvogodišnjak je sada kod majke, koja je na Općinskom sudu u Sarajevu vodila borbu za starateljstvo nad sinom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI