NA POČETKU NIJE BILO LAKO

Postali su milijarderi, a nemaju ni srednju školu: Sa 11 godina prekinuo školovanje, jer su mu se rugali zbog siromašnog porijekla

Biznis Klub 03.03.18, 20:55h

Postali su milijarderi, a nemaju ni srednju školu: Sa 11 godina prekinuo školovanje, jer su mu se rugali zbog siromašnog porijekla
Ne da nisu završili fakultete, oni nemaju ni završenu srednju školu. Ipak postali su uspješni biznismeni i milijarderi

 

 

Ovo je popis svjetskih bogataša kojima visoko obrazovanje i diploma nisu zaslužne za uspjeh.


Ne da nisu završili fakultete, oni nemaju ni završenu srednju školu. Ipak postali su uspješni biznismeni i milijarderi:


1. John D. Rockefeller

Uvjerljivo najbogatiji Amerikanac svih vremena industrijalac, naftni magnat i filantrop John D. Rockefeller (1839 - 1937) osnivač kompanije Standard Oil pohađao je gimnaziju i nekoliko tečajeva knjigovodstva prije nego što je napustio školu sa 16 godina. Tada se zaposlio kao pomoćni knjigovođa.


2. Henry Ford

Sin irskog imigranta Henry Ford (1863 - 1947) već kao dijete bio je strastveni mehaničar. Sa samo 15 godina Ford je presložio satove svojih prijatelja i susjeda nekoliko puta, te je stekao reputaciju popravljača satova. Sa 16 godina napustio je obiteljsku farmu i preselio se u Detroit. Tamo je najprije postao šegrt u trgovini strojeva, a kasnije i glavni inženjer u Edisonovoj tvrtki.


3. Amancio Ortega

Vlasnik modnog branda Zara, Španjolac Amancio Ortega školu je napustio sa 14 godina kako bi počeo zarađivati i tako pomogao siromašnim roditeljima koji su osim njega imali još troje djece. Prvi posao našao je u lokalnoj krojačnici Gala.


4. Kirk Kerkorian

Sin armenskih imigranata umro je prošle godine u 98. godini. Školu je napustio u osmom razredu kako bi postao amaterski boksač. U tome je čak bio dosta uspješan. Sudjelovao je u Drugom svjetskom ratu kao ratni pilot. Jedan je od ljudi koji su stvorili Las Vegas, a osmislio je i velike turističke destinacije širom svijeta.
 

5. François Pinault

Vlasnik Samsonitea, Pume, Guccija, aukcijske kuće Christie's, Francuz François Pinault (79) napustio je privatnu školu kad mu je bilo tek 11 godina jer su se djeca rugala njegovom skromnom porijeklu. 

 

(Poslovni.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI