Najoštrije osudili prijetnje i napad na uposlenike javnog servisa

Bivši borci su fizički i verbalno napali novinare BHRT-a! Zahtijevamo istragu i kažnjavanje!

Hronika 02.03.18, 17:58h

Bivši borci su fizički i verbalno napali novinare BHRT-a! Zahtijevamo istragu i kažnjavanje!
BHRT će poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere da zaštiti dostojanstvo i sigurnost svojih novinara, a od nadležnih službi tražimo istragu i kažnjavanje ovih slučajeva fizičkog i verbalnog napada na novinare na radnom zadatku, saopćeno je

 

Poslovodstvo i uposlenici BHRT-a najoštrije osuđuju napad i prijetnje uposlenicima BHT1 tijekom praćenja prosvjeda razvojačenih branitelja u Tuzli, odnosno, blokade Šićke petlje, saopćeno je iz rukovodstva BHRT-a.

 

- To se prvi put desilo 28. 2. našem kolegi Marku Divkoviću, a sutradan i našoj novinarki Mireli Bektić. Ni danas nije dozvoljen pristup našoj novinarskoj ekipi mjestu okupljanja bivših branitelja. Bez obzira na sve, oni su profesionalno obavili svoj posao i redovito putem programa BHT1 izvještavali o prosvjedima u Tuzli - saopćeno je sa ovog javnog servisa.

 

- BHRT će poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere da zaštiti dostojanstvo i sigurnost svojih novinara, a od nadležnih službi tražimo istragu i kažnjavanje ovih slučajeva fizičkog i verbalnog napada na novinare na radnom zadatku. Neprihvatljivo je da u traženju svojih prava, razvojačeni branitelji onemogućavaju prava novinara BHT1. Od predstavnika braniteljskih udruga i organizatora prosvjeda u Tuzli zahtijevamo ispriku kolegama zbog napada. Ostajemo istrajni u službi javnosti i svoj posao želimo nastaviti raditi profesionalno.  

 

Ovom prilikom zahvaljujemo se na solidarnosti kolegama iz drugih medija koji su nakon izgreda odbili snimati osobe koje ne poštuju medijske slobode i pravo novinara na dostojanstven i profesionalan rad - saopćeno je sa BHRT-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI