Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić poručio

Plakati sa likom Ratka Mladića neće biti uklonjeni, zalijepićemo nove! Mi na svome možemo raditi šta hoćemo!

Hronika 24.02.18, 15:46h

Plakati sa likom Ratka Mladića neće biti uklonjeni, zalijepićemo nove! Mi na svome možemo raditi šta hoćemo!
Ćosić je istakao da i njega, kao čovjeka, vrijeđa to što kada prolazi kroz Federaciju BiH na slobodi vidi brojne zločince koji su počinili zlodjela nad srpskim narodnom, a za to nikada nisu kažnjeni

 

Na prozorima zgrade Opštine Istočno Novo Sarajevo u petak, 23. februara pojavili su se plakati sa likom Ratka Mladića, bivšeg generala Vojske Republike Srpske - koji je u Haagu prvostepeno osuđen za ratne zločine i genocid u BiH.

 

BHRT prenosi da su plakati istaknuti na opštinskoj zgradi, objektu u kojem prostorije imaju i Rukometni klub Slavija, Zanatsko preduzetnička komora regije Istočno Sarajevo, Centrotrans Istočno Sarajevo, te Boračka organizacija Istočno Sarajevo.

 

Reagujući na informaciju - načelnik opštine Ljubiša Ćosić kazao je da plakati neće biti uklonjeni, nego će u ponedjeljak, 25. februara biti nalijepljene nove fotografije - u koloru.

 

"Ratko Mladić bio je general Vojske Republike Srpske, vojske u kojoj su bili naši očevi, braća i prijatelji koji su branili, odbranili i na kraju stvorili Republiku Srpsku", kazao je Ćosić.

 

Ćosić je dodao da su te fotografije nalijepljene u periodu kada se očekivala presuda Mladiću pred Haškim sudom, koji je, kako kaže, očigledno donio političku presudu, te da su te fotografije bile vid podrške.

 

"Ako naše kolege Bošnjaci i Hrvati misle da su u pravu kada prave ovakve priloge i konstantno nas osuđuju za neke činove, onda su se grdno prevarili!, naglasio je Čosić.

 

Ćosić je istakao da i njega, kao čovjeka, vrijeđa to što kada prolazi kroz Federaciju BiH na slobodi vidi brojne zločince koji su počinili zlodjela nad srpskim narodnom, a za to nikada nisu kažnjeni.

 

"Mi na svome možemo raditi ono što mi hoćemo, jer je to naše. Ja nikada neću lijepiti ni podržati lijepljenje bilo kakvih plakata na teritoriji FBiH i drugih opština, ali ono što je naše to ću uvijek podržavati i braniti", poručio je Ćosić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI