Suđenje Sanjinu Sefiću/ Svjedočila četvorica policajaca

Šta je pronađeno tokom krim-obrade: U pretincu i metalna cjevčica, ali odbrana tvrdi...

Hronika 21.02.18, 15:08h

Šta je pronađeno tokom krim-obrade: U pretincu i metalna cjevčica, ali odbrana tvrdi...
Svjedok Saša Kurto bio je dio ekipe koja je radila pretres Alićevog Golfa. Tačnije, on je fotografirao vozilo i sve ono što se pronašlo u njemu

 

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću za izazivanje teške saobraćajne nesreće 10. oktobra 2016. godine u Sarajevu, u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, te njegovim pomagačima, prenosi Avaz.


Iskaze su dali Ranko Pandurević, Saša Kurto, Senad Mešić i Suad Đumišić, kriminalistički tehničari Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Oni su fotografirali Golf u Kasindolskoj ulici, koji je koristio Dino Alić, potom vozilo kojim je Sefić prešao granicu prilikom bijega u Srbiju. Oni su, također, od snimaka videonadzora iz kockarnice “Domino” sačinili fotografije.


Pandurević je kazao da je u Kasindolskoj ulici do broja 200 fotografirao Alićev Golf i zapečatio ga. Rekao je da je tražio pomoć kolega, jer nije mogao odmah pronaći vozilo, na šta je reagirao Sefićev advokat Kerim Čelik, rekavši da Golf nije bio sakriven.


Svjedok Kurto bio je dio ekipe koja je radila pretres Alićevog Golfa. Tačnije, on je fotografirao vozilo i sve ono što se pronašlo u njemu. Nađena je jedna metalna cjevčica iznad retrovizora.


Advokatima Čeliku i Tariku Čingiću nije bilo jasno koja je svrha isticanja te cjevčice.


Na njihove prigovore tužiteljica Advija Hajdo-Balta uzvratila je da želi dokazati kako su se Sefićevi pomagači drogirali, odnosno ko je sve od optuženih bio pozitivan na drogu.


Penzionisani policajac Mešić fotografirao je biološke tragove nađene na uništenom Golfu, vlasništvo Jasmina Sefića u garaži MUP-a Kantona Sarajevo. Njegov kolega Đumišić sa snimaka iz kluba “Domino” od kritične noći sačinio je nekoliko fotografija na kojima se vidi Sefićev dolazak, potom telefoniranje i odlazak.

 

 

 

 

(Avaz/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI