prepucavanje se nastavlja

Dodik: Mektić je velika štetočina za RS, oodavno on ne radi u našem interesu...

Front 16.02.18, 17:06h

Dodik: Mektić je velika štetočina za RS, oodavno on ne radi u našem interesu...
Govorio je i o ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je još jednom potvrdio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na predstojećim izborima u BiH.

 

"Moja kandidatura za člana Predsjedništva je definitivna. Okupit ću široku podršku i ta pobjeda uopšte nije upitna. Savezu za promjene neće pomoći ni bošnjački glasovi. Naša namjera je da okupimo desetak političkih partija u okviru ove kandidature i našeg patriotskog bloka za Republiku Srpsku je apsolutno jasna da drugi nemaju šta da traže u tom pogledu", kazao je Dodik.

 

Govorio je i o ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću.

 

"Kao predsjednik RS imam pravo na to da kažem i da upozorim narod da je Mektić velika štetočina za Republiku Srpsku, da odavno nije pravio veću štetu nego on. Nije važno šta je on rekao ili nije rekao, važno je da ga citiraju sada zvanična mjesta po Evropi o njegovim raznim izjavama i izmišljotinama vezanim za paravojne organizacije, o samoj Srebrenici. Genocida nije bilo u Srebrenici. Bilo bi dobro da je Mektić bar jednu riječ rekao o tome da je pred ambasadom Srbije bile nakačene mrtvačke glave i da se na taj način šalje poruka svim Srbima. Međutim, Mektić je već odavno čovjek koji ne radi u interesu RS, mi to znamo", naveo je lider SNSD-a.

 

Kako je kazao, kandidati drugih partija i političkih blokova ga ne interesuju.

 

"Ne interesuje me, ja idem na pobjedu i ona je difinitivno dio našeg plana. Očekujem da razlika između mene i bilo kojeg kandidata neće biti ispod 120.000 glasova. Kandidat za predsjednik RS bit će iz SNSD-a. Ja sam tek krenuo u pobjede", naveo je Dodik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI