Zašto nije objavljena deklaracija o opstanku srpskog naroda

Vučić: Ja sam kriv što danas nije objavljena deklaracija, želim međunarodnu podršku, a ne osudu

Front 15.02.18, 18:51h

Vučić: Ja sam kriv što danas nije objavljena deklaracija, želim međunarodnu podršku, a ne osudu
Vučić je rekao novinarima da nije želio da tekst deklaracije bude upućen u skupštinsku proceduru, niti Vladi, dok se ne razgovara sa svim važnim političkim činiocima u Srbiji i međunarodnoj zajednici

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tražio da danas ne bude objavljena deklaracija o opstanku srpskog naroda, čiji je tekst sačinjen, jer je želio da za ovaj dokument obezbijedi što širu podršku u Srbiji, ali i međunarodnoj zajednici.

 

Vučić je rekao novinarima da nije želio da tekst deklaracije bude upućen u skupštinsku proceduru, niti Vladi, dok se ne razgovara sa svim važnim političkim činiocima u Srbiji i međunarodnoj zajednici.

 

"Ja sam kriv što danas nije objavljena deklaracija. Zamolio sam Dodika da nam dozvoli nekoliko dana ili sedmica, iako smo taj tekst odavno sačinili. Želeo bih da dobijem širu međunarodnu podršku, a ne široku međunarodnu osudu", naveo je Vučić.

 

On ističe da je namjera da bude sačinjen najbolji mogući tekst koji bi bio dobar za cjelokupan srpski narod, i za Srbiju prije svega.

 

Upitan o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je rekao da vjeruje da će uskoro biti nastavljen tehnički dijalog u Briselu.

 

"Biće razgovora o Kosovu i tu su `visoke planine` prepreka za dolaženje do rešenja. Nadam se da će u Prištini razumeti da je za njih jednako lekovito i blagorodno da do rešenja dođemo jer jedna strana svojom dobrom voljom nikakvo rešenje ne može sama da postigne, a mi ga želimo", rekao je Vučić.

 

Predsjednik Srbije najavio je da će za desetak dana u Beograd doći šef Evropske komisije Žan-Klod Junker, ističući da će to biti veoma značajna posjeta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI