Legendarni fudbaler

Slišković: Hajduk me nije priznao, pokušali su osporiti moj rad, ali...

Sport 12.02.18, 11:01h

Slišković: Hajduk me nije priznao, pokušali su osporiti moj rad, ali...
Imponira mu kada mu i oni puno mlađi nastupe i kažu: 'Moj tata je pričao bajke o tebi'...

 

U emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji, urednika i voditelja Ante Breke gostovao je Blaž Slišković, trener Zrinjskog. Prisjetio se brojnih zanimljivih detalja iz svoje karijere. Osvrnuo se Baka na Velež, Crvenu zvezdu, Marseille, Hajduk...

 

- Naravno da bih sada dosta toga mijenjao u svojoj karijeri. Volio sam sve što su moji vršnjaci voljeli. Moja karijera bila bi kvalitetnija da to nisam volio - aludirao je Slišković na svojedobno svoj boemski život.

 

Pričao je o današnjim svotama koje se vrte u modernom fudbalu.

 

- Ronaldo danas vrijedi 100 milona eura. Pa znate šta bi on trebao napraviti za taj novac? Izvesti korner, dotrčati u šesnaesterac i sam zabiti pogodak...

 

- Današnji Hajduk nije po guštu onih koji vole taj klub. Hajduk uz Dinamo i Rijeku mora biti u samom vrhu, boriti se do zadnjeg kola za prvaka. To se ne događa zadnjih 12 godina. Baš te 2005. godine ja sam bio trener u Hajduku. Napravili su nesportsku gestu prema meni. Razlog našeg razlaza bio je taj što stariji igrači nisu bili zadovoljni mojim radom. To mi je bilo nenormalno jer je moj odnos s njima bio kvalitetan i prijateljski. No, razlog je bio drugi, to sam kasnije otkrio. Nisu me priznali kao trenera, pokušavali su osporiti moj rad i obaveze prema meni. Nakon šest-sedam godina po sudovima, dobio sam satisfakciju. Najvažnije mi je bilo što su mi priznali tu titulu. Kititi se tuđim perjem nije dobro - kaže Slišković.

 

No, i danas je opčinjen posebnom emocijom oko splitskog kluba.

 

- I danas imam puno prijatelja u Splitu. Kada prođem po rivi zaustavljaju me klinci i žele se fotografirati sa mnom - izjavio je Slišković.

 

Imponira mu kada mu i oni puno mlađi nastupe i kažu: 'Moj tata je pričao bajke o tebi'... Oni su takvi, prenose s koljena na koljeno. Hajduk se voli vječno. Zato ih volim i obožavam. Da je Hajduk na vrhu, Poljud ne bi zjapio prazan kao stadion u Zagrebu... Oni su 'luđaci' za Hajduk, naravno u pozitivnom smislu.

 

Osvrnuo se na nadolazeći SP u Rusiji. - Bit će to dobar ispit da se vidi gdje je Hrvatska. Vjerujem da će Hrvatska proći skupinu. Zlatko Dalić je Ćirina škola.

 

Šta misli o novom BiH izborniku, Robertu Prosinečkom?

 

- Veliki igrač ne može ništa drugo nego biti i dobar trener. Rijetki su veliki igrači, poput Maradone, koji su podbacili u trenerskom poslu. Važno je da ne podbaci pod utjecaj medija.

 

(Večernji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI