BiH od danas ima dva tenisera među 100 najboljih

Bašić nakon uspjeha u Sofiji: Ovo je najbolja nedjelja u mojoj karijeri!

Sport 12.02.18, 08:32h

Bašić nakon uspjeha u Sofiji: Ovo je najbolja nedjelja u mojoj karijeri!
Na ATP listi koja je objavljena jutros Damir Džumhur zauzima 29. poziciju, dok je veliki napredak, za čak 52 mjesta, ostvario Mirza Bašić nakon osvajanja ATP-a u Sofiji

 

Bosanskohercegovaački teniser Mirza Bašić je osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri.

 

Dvadesetšestogodišnji Sarajlija je u finalu ATP 250 turnira u Bugarskoj tačnije Sofiji savladao rumunskog tenisera Mariusa Copila rezultatom 2:1 u setovima nakon dva sata i 20 minuta igre. Kao i Bašiću i njegovom protivniku ovo je bilo prvo finale, a preko 40.000 ljudi pratilo je odigravanje ovog turnira.

 

Bašić je osvojio 90.000 eura.

 

Bašić je nakon ovog velikog uspjeha u Sofiji kazao da želi se zahvaliti svima koji su pratili meč.

 

- Nadam se da ste uživali u ovom meču. Hvala mojoj porodici, bratu i treneru što su me bodrili. Hvala Copilu za fer meč, kao i sudijama te sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće održati ovakav turnir. Meni je ovo bilo prvo finale, imao sam malo i sreće, ali ova nedjelja je najbolja u mojoj karijeri. Probio sam se u TOP 100. Sofija će za mene ostati posebno mjesto. Nadam se da se vidimo i iduće godine – kazao je Bašić.

 

Na ATP listi koja je objavljena jutros Damir Džumhur zauzima 29. poziciju, dok je veliki napredak, za čak 52 mjesta, ostvario Mirza Bašić nakon osvajanja ATP-a u Sofiji.

 

Džumhur je napredovao jednu poziciju, iako je poražen u četvrtfinalu ATP- u francuskom Montpellieru, dok je Mirza Bašić prije turnira u Bugarskoj bio 129. igrač svijeta, a od jutros se nalazi na 77 poziciji.

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI