ČEKA SE DOZVOLA, STANARI SE BUNE

Nakon Sarajeva, i u ovom bh. gradu uskoro niče veliki BBI centar: Nova radna mjesta za 250 ljudi

Biznis Klub 11.02.18, 19:49h

Nakon Sarajeva, i u ovom bh. gradu uskoro niče veliki BBI centar: Nova radna mjesta za 250 ljudi
Prema zadnjim informacijama, postupak sa urbanističkim projektom bi se trebao okončati do aprila, ukoliko ga usvoji Općinsko vijeće Grada Bihaća

 

 

Trgovačko-poslovni centra koji se na jesen prošle godine trebao otvoriti u Bihaću, još čeka urbanističku dozvolu. 


Kako je za Oslobođenje kazao Sead Živalj, generalni direktor kompanije BBI Real estate, koja je investitor projekta, prema zadnjim informacijama, postupak sa urbanističkim projektom bi se trebao okončati do aprila ukoliko ga usvoji Općinsko vijeće Grada Bihaća.


Negodovanja


- Napominjem da smo zahtjev za urbanističku dozvolu predali još u martu 2016. godine, da bi nam kasnije rekli da se treba izraditi urbanistički projekat i evo to još nije okončano. Da je sve išlo po našem prvobitnom planu, objekat se trebao otvoriti još prije pola godine, tačnije u septembru 2017, kazao je Živalj.


Komentarišući navode da se početku gradnje protivi i određeni broj građana Bihaća, on je istakao kako se uglavnom radi o vrlo malom broju, i to uglavnom okolnih stanara.


- Pa i kada smo radili BBI Centar u Sarajevu, bilo je negodovanja i toga će uvijek biti. Sada okolni stanari ističu kao prednost što žive pored BBI Centra, naglasio je Živalj.


Brendovi


On je dodao kako bi ovakav centar Bihaću donio mnogo, pogotovo imajući u vidu da je plan BBI Real estate kompanije da to bude reprezentativan objekat sa različitim sadržajima i sa brendovima koji do sada nisu bili prisutni u Bihaću.


- To bi sigurno oživilo taj dio grada s obzirom na to da je trenutno na toj lokaciji objekat kino Una, koji već dugo godina ne radi. Pored toga, zaposlilo bi se oko 250 radnika, kazao je on, dodajući kako početak radova ne ovisi o njima.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI