pobijedio ga peti nositelj

Džumhur poražen od Gasqueta u četvrtfinalu Montpelliera

Sport 09.02.18, 18:05h

Džumhur poražen od Gasqueta u četvrtfinalu Montpelliera
Gasquet je u prvom gemu oduzeo servis Džumhuru poslije čega je uslijedila serija od četiri uzastopna gema našeg najboljeg tenisera i vodstvo od 4:1


Naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji je bio postavljen za četvrtog nositelja na ATP turniru u Montpellieru poražen je u četvrtfinalu od petog nositelja Richarda Gasqueta iz Francuske sa 2:0 po setovima.   

 

Gasquet je u prvom gemu oduzeo servis Džumhuru poslije čega je uslijedila serija od četiri uzastopna gema našeg najboljeg tenisera i vodstvo od 4:1. Tada se činilo da je Džumhur blizu osvajanja prvog seta, no tako nije mislio francuski teniser koji je osvojio pet gemova zaredom i na kraju iskoristio peztu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

 

Loš momenat iz prvog seta se prenio na početak drugog budući da je Gasquet opet odmah na startu oduzeo servis Džumhuru da bi u sedmom gemu Francuz još jednom oduzeo servis našem teniseru i potom sigurnim servisom osvojio i drugi set, te se plasirao u polufinale.

 

Njega u polufinalu čeka duel sa prvim nositeljom Davidom Goffinom iz Belgije koji je pobijedio Rusa Karena Khachanova sa 2:0 po setovima, bilo je dva puta po 6:4.

 

Richard Gasquet (FRA) (5) - Damir Džumhur (BiH) (4) 2:0 (6:4, 6:2).

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI