Nakon višemjesečne istrage

Uhapšeno šest osoba, među njima i vijećnik SDA Kenan Kamenjaš

Hronika 07.02.18, 15:15h

Uhapšeno šest osoba, među njima i vijećnik SDA Kenan Kamenjaš
Kako saznaje Avaz.ba, uhapšeni su K. K., Dž. Z., A. N., A. R. i E. I. iz Vareša, te M. M. iz Olova. Među uhapšenima je Kenan Kamenjaš (SDA)

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, u saradnji sa Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, provodili opsežnu istragu s ciljem prikupljanja dokaza, procesuiranja i hapšenja osoba koje su djelovale organizirano i koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "Krivotvorenje isprave", "Primanje dara i drugih oblika koristi" i krivično djelo "Šumska krađa".  

 

U nastavku ove istrage, jučer su na području Vareša policijski timovi vršili pretrese s ciljem prikupljanja dokaza koji će biti korišteni u daljnjem postupku, te je uhapšeno šest osoba, koje su i bile u fokusu provedene istrage.   

 

Kako saznaje Avaz.ba, uhapšeni su K. K., Dž. Z., A. N., A. R. i E. I. iz Vareša, te M. M. iz Olova. Među uhapšenima je Kenan Kamenjaš (SDA), inače predsjedavajući Općinskog vijeća Vareš i šef Poslovne jedinice "Šumarije" u Varešu.

 

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a ZDK, kao i dokazima prikupljenim tokom istrage, uhapšeni, tačnije uposlenici JP ŠPD-ZDK d.o.o. Zavidovići, Kantonalne uprave za šumarstvo ZDK i vlasnik privatnog obrta za obradu drveta, sumnjiče se da su u proteklom periodu, kao članovi organizirane grupe, počinili krivična djela, a u vezi nezakonite sječe i eksploatacije šume, te da su na taj način sebi i drugim osobama pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist, a budžetu ZDK nanijeli veliku štetu, koja će biti precizno utvrđena naknadnim vještačenjima.

 

- Nad uhapšenima je u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zavedena kriminalistička obrada, nakon čega su danas, u prijepodnevnim satima, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predati na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK – kažu iz policije.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI