dobitnik prestižne nagrade 'dragon award'

'Muškarci ne plaču' Alena Drljevića najbolji međunarodni film u Geteborgu

Mediji 05.02.18, 12:05h

'Muškarci ne plaču' Alena Drljevića najbolji međunarodni film u Geteborgu
Film Muškarci ne plaču bh. redatelja Alena Drljevića u produkciji Deblokade, dobitnik je prestižne nagrade Dragon Award za najbolji međunarodni film na 41. Geteborg Film Festivalu

 

Film Alena Drljevića dobitnik je prestižne nagrade Dragon Award za najbolji međunarodni film na 41. Geteborg Film Festivalu.Film Muškarci ne plaču bh. redatelja Alena Drljevića u produkciji Deblokade, dobitnik je prestižne nagrade Dragon Award za najbolji međunarodni film na 41. Geteborg Film Festivalu.

 

U jakoj međunarodnoj konkurenciji prikazano je 20 filmova, među kojima je film redatelja Armanda Lannuccia, kao i film redatelja Sebastiana Lelia, čiji je film u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije Oscar, saopćeno je iz producentske kuće Deblokada.

 

Na završnoj ceremoniji za film Muškarci ne plaču nagradu je preuzeo reditelj Alen Drljević.

 

Nastavak prikazivanja na festivalima


Ta nagrada se po prvi put dodjeljuje u historiji Festivala.

 

Geteborg Film Festival, osnovan 1979. godine, najveći je filmski festival nordijskih zemalja, na kojem je tokom deset dana prikazano više od 450 filmova iz 80 zemalja svijeta, a Festival je posjetilo više od 160.000 ljudi.

 

Film Muškarci ne plaču nastavlja prikazivanje na prestižnim evropskim festivalima - tokom marta 2018. godine bit će prikazan na Sofia International Film Festivalu te Vilnius International Film Festivalu.

 

(AlJazeera, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)

BLIN
KOMENTARI