Tragedija mlade Albanke

Otišla u London zbog dogovorenog braka sa zemljakom, zaručnik joj tri mjeseca kasnije odrubio glavu!

Hronika 04.02.18, 13:22h

Otišla u London zbog dogovorenog braka sa zemljakom, zaručnik joj tri mjeseca kasnije odrubio glavu!
Tokom suđenja otkriveno je da je Arben Redža bio izrazito ljubomoran i posesivan i da je i ranije umio da bude nasilan prema ženama

 

Arben Redža (32), Albanac iz Londona, osuđen je na deset godina zatvora zbog ubistva u stanju smanjene uračunljivosti. Redža je krajem januara 2016. godine praktično odrubio glavu svojoj vjerenici Elidoni Demiraj (25) jer je sumnjao da nije djevica.

 

Elidona je došla u London nakon što je njen brak sa Arbenom (32) dogovoren u Albaniji. Počeli su da žive zajedno u njegovom stanu u sjevernom Londonu svega tri mjeseca prije brutalnog napada.

 

Elidona je ubijena upravo u tom stanu, a prizor koji je policija zatekla najblaže rečeno je horor - mrtvo tijelo mlade žene sa čak 27 rana od noža na vratu i modrica na tijelu koje ukazuju da je borba trajala neko vrijeme ležalo je na krevetu.

 

Istražitelji su utvrdili da je Elidona imala i starije rane i ožiljke od uboda, zbog čega se sumnja da je zlostavljanje trajalo neko vrijeme.

 

"Poslali smo je kao mladu, vraća nam se mrtva. On ju je izolovao tri mjeseca i nije joj dozvoljavao da upozaje ljude. Elidona je bila moderna djevojka, uzorna i pristojna. Svi su je voljeli i poštovali, u školi, na poslu, svuda", rekli su na sudu njeni roditelji.

 

Redža je sam pozvao policiju i rekao šta je uradio.

 

Tokom suđenja otkriveno je da je Arben Redža bio izrazito ljubomoran i posesivan i da je i ranije umio da bude nasilan prema ženama. Jednom je napao svoju bivšu djevojku, optužujući je da je spavala s nekim od putnika u autobusu kojim su tada putovali, gurajući ruke u njene pantalone "da provjeri".

 

Takođe bio je opsjednut nevinošću djevojke koju je ubio i strahovao je da je možda imala abortus u prethodnoj vezi, a otkriveno je da je tražio na internetu kako utvrditi da li je žena djevica.

 

Na suđenju ubica je plakao sve vrijeme, ali njegova odbrana nije uspjela da dokaže da je neuračuljiv.

 

"Naravno da je u vrijeme zločina bio van sebe, ali prije toga mu je bilo dobro", rekao je tužilac.

 

U svoju odbranu rekao je da je mu djevojka nije posvećivala dovoljno pažnje.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI