HOĆE LI NAJBOLJI TENISER SVIJETA ISPASTI IZ 'TOP 300'?!

Dirljivo obraćanje Novaka Đokovića nakon odlaska pod nož: Dužan sam da vam kažem istinu o svom oporavku...

Sport 03.02.18, 17:39h

Dirljivo obraćanje Novaka Đokovića nakon odlaska pod nož: Dužan sam da vam kažem istinu o svom oporavku...
Problem s laktom počeo je mnogo ranije nego što je za to saznala javnost. O povredi, mogućim posljedicama i neminovnoj operaciji, mnogo se nagađalo u medijima, a sam Đoković je nedavno odlučio da svemu tome stane u kraj i fanovima otkrije pravu istinu

 

 

Donedavno prvi reket svijeta, srbijanski teniser Novak Đoković, nakon pauze od šest mjeseci, zaigrao je ponovo na terenu, ali stara muka s laktom nije prestala.  

 
Kako pišu mediji u Srbiji, problem s laktom počeo je mnogo ranije nego što je za to saznala javnost. O povredi, mogućim posljedicama i neminovnoj operaciji, mnogo se nagađalo u medijima, a sam Đoković je nedavno odlučio da svemu tome stane u kraj i fanovima otkrije pravu istinu.

 
Obratio im se putem svog Instagram profila i pojasnio: 


"Dužan sam da sa vama podelim vesti o mom oporavku. Nosio sam se s ovom povredom poslednje dve godine, a tokom tog vremena video sam brojne lekare. Istinu govoreći, bilo je mnogo različitih opcija, dijagnoza, predloga... Nije mi bilo lako da odaberem na koji način ću se boriti s ovim. Prošle sezone sam pauzirao šest meseci, nadajući se da ću se u potpunosti oporaviti, ali nažalost i dalje sam osećao bolove. Zaista mi nedostaje takmičenje, to mi je u krvi i zato sam morao da pokušam da zaigram na Austrlijan openu. Kako god, složio sam se sa svojim timom da bi trebalo da pokušam sa drugom metodom pošto završim učešće u Australiji i pre nekoliko dana sam pristao na manju hiruršku intervenciju na laktu... Čini mi se da sam na dobrom putu ka potpunom oporavku. Ovo je uzbudljiv put, moram da vam kažem. Naučio sam mnogo i na tome sam zahvalan. Uvek sam brinuo o svom telu i tražio najprirodnije načine za lečenje, a moje telo me je nagradilo nekim neverovatnim godinama na takmičenjima. Pozitivan sam i uzbuđeno ću pratiti oporavak kako bih se vratio na mesto koje najviše volim. Na teren. Obaveštavaću vas o svemu i hvala vam", poručio je slavni teniser svojim fanovima.


Međutim, mediji već nagađaju i šta bi ova nova duža pauza, koja je neophodna nakon operacije, mogla da znači za Novaka Đokovića, s obzirom da mu je predviđen oporavak od tri do čak šest mjeseci.


Shodno tome, Đokovićev povratak na teren može se očekivati tek poslije Wimbledona. Novak brani 2.290 bodova, a pošto trenutno ima 2.470, to znači da bi mu ostalo 180. A to je broj bodova koji bi ga u ovom trenutku smjestio između 276. i 278. mjesta na ATP listi, i to pod uvjetom da niko od tenisera iz tog ranga ne napreduje u prethodnom periodu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI