KO JE ZA KAKVU BOSNU I HERCEGOVINU

Franjo Topić odgovara na medijske špekulacije: Hoće li HKD Napredak potpisati Deklaraciju o građanskoj BiH?!

Front 03.02.18, 16:52h

Franjo Topić odgovara na medijske špekulacije: Hoće li HKD Napredak potpisati Deklaraciju o građanskoj BiH?!
Najavljujući potpisivanje deklaracije glavni tajnik Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar istaknuo je da će ista propagirati „građansku BiH, a tko se tome suprotstavlja, taj je na putu nacionalizma i šovinizma“

 

 

HKD Napredak demantirao je medijske navode kako je predsjednik društva prof. dr Franjo Topić odlučio potpisati Deklaraciju koja zagovara građanski, odnosno unitarni, koncept uređenja BiH.


– To su zlonamjerne i neistinite tvrdnje pojedinih medija. Središnja uprava HKD Napredak će se očitovati o spomenutoj Deklaraciji, te javnost upoznati sa svojim stavom, a HKD Napredak sutra će se o svemu oglasiti priopćenjem za javnost, rečeno je Hrvatskom Medijskom Servisu iz Uprave HKD Napredak


Predstavnici bošnjačkih nevladinih udruga – Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Bošnjačke zajednice Preporod, Kruga 99 i drugih, odlučio je potpisati deklaraciju koja zagovara građanski, odnosno unitarni, koncept uređenja BiH, te su potpisivanje Deklaracije ponudili i HKD Napredak.


Najavljujući potpisivanje deklaracije glavni tajnik Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar istaknuo je da će ista propagirati „građansku BiH, a tko se tome suprotstavlja, taj je na putu nacionalizma i šovinizma“, što je jasan znak da je riječ o dokumentu koji jasno oslikava bošnjačke nacionalne težnje.


Kako neslužbeno saznaje HMS, središnja uprava HKD Napradak odbit će ponuđenu deklaraciju. 


(HMS/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI