SBB odgovara na saopćenje SDA

U SDA su u panici, jer razotkrivanje višestrukih političkih ubistava vodi do Bakira I.

Front 02.02.18, 16:00h

U SDA su u panici, jer razotkrivanje višestrukih političkih ubistava vodi do Bakira I.
Umjesto što Radončiću podmeće nepostojeća prijateljsva, bilo bi dobro da se Izetbegović prisjeti svojih najboljih prijatelja sa crne liste, planetarno opasnih radikala koji su boravili tokom rata kod njega, najodvratnijih crnoberzijanaca i drugih svojih poslovnih partnera, kao što su zetovi, koji od građana BiH otimaju milione na namještenim tenderima u Sarajevu ili Tuzli, stoji u saopćenju SBB-a

 

Nakon što se Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila povodom jučerašnje presude Naseru Keljmendiju na Osnovnom sudu u Prištini te podsjetila da se na Kosovu i protiv lidera Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Fahrudina Radončića vodi sudski postupak zbog utjecaja na svjedoke u prištinskom procesu protiv Keljmendija, reagovanje je poslao i SBB, te ga prenosimo u cjelosti:

 

- Današnje saopćenje SDA kojim napadaju Fahrudina Radončića zbog toga što je odbijena optužnica za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, koja je trebala biti podmetnuta predsjedniku SBB-a, najbolji je dokaz da državna mafija ne može da prežali raspad svoje montaže.

 

Sudski se dokazuje da Delalićevo ubistvo nema veze sa Radončićem, ali ima sa onima koji godinama skrivaju prave ubice i naredbodavce.


Da podsjetimo javnost, Delalić je ubijen kada je dao intervju Slobodnoj Bosni da će otkriti ubice Nedžada Ugljena i ušutkan je jer je najavio da će otkriti i druga politčka ubistva.


Pjena koja izbija iz usta SDA uzrokovana je panikom zbog poziva da pravna država napokon krene u razotkrivanje političkih ubistava, koja sva vode – što bi napisao semičnik „Dani“ – vode do Bakira I.


Radončić je, kao ministar sigurnosti BiH, najavio grudvu koja će otkriti višestruka politička ubistva. Raspadom montaže na njegov račun pravda i zakon će zakucati, prije ili kasnije, na vrata naručitelja mnogobrojinih ubistava, a to znači i do naručitelja saopćenja SDA, njihovih tužiteljskih egzekutora, koji žele da po svaki cijenu dovedu na vlast svog rođaka tako što će odrađivati prljave poslove za odlazećeg Vođu.


I na kraju, umjesto što Radončiću podmeće nepostojeća prijateljsva, bilo bi dobro da se Izetbegović prisjeti svojih najboljih prijatelja sa crne liste, planetarno opasnih radikala koji su boravili tokom rata kod njega, najodvratnijih crnoberzijanaca i drugih svojih poslovnih partnera, kao što su zetovi, koji od građana BiH otimaju milione na namještenim tenderima u Sarajevu ili Tuzli - stoji u saopćenju SBB-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI