SDA nakon presude prištinskog suda

Činjenica je da je Radončićev prijatelj Keljmendi osuđeni narkodiler... Lider SBB itekako treba biti zabrinut!

Front 02.02.18, 15:12h

Činjenica je da je Radončićev prijatelj Keljmendi osuđeni narkodiler... Lider SBB itekako treba biti zabrinut!
Razumljiva je Radončićeva frustracija, jer će ostati upamćeno da je braneći narkodilera Nasera Keljmendija optužio Bošnjake i prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića za početak agresije na našu domovinu, piše u saopćenju SDA

 

Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić u već "prepoznatljivom maniru svoja nedjela pokušava podmetnuti drugima, te iako se protiv njega vodi sudski postupak zbog utjecaja na svjedoke u prištinskom procesu protiv Nasera Keljmendija, Radončić potpuno nesuvislo za to optužuje SDA".

 

- Njegove metode obmanjivanja javnosti su providne i već odavno prepoznate, tako da ni ovo podmetanje neće proći. Radončić nema problem sa SDA, već sa činjenicama i tužilaštvima. Iako je učinio sve da mu pomogne, činjenica je da je njegov bliski prijatelj Naser Keljmendi jučer u Prištini osuđen kao narkodiler, a da se protiv Radončića vodi proces pred Sudom BiH - navodi se u saopćenju.

 

Dodaje se da za razliku od Radončića, niko iz SDA nije prijatelj ili poslovni saradnik s narkodilerima, niti se SDA ikada miješala u rad pravosuđa, te da jedino što je SDA radila i što će raditi jeste da ohrabruje pravosuđe da se beskompromisno bori protiv svih oblika kriminala.

 

- Razumljiva je Radončićeva frustracija, jer će ostati upamćeno da je braneći narkodilera Nasera Keljmendija optužio Bošnjake i prvog predsjednika BiH Aliju Izetbegovića za početak agresije na našu domovinu. Radončić itekako ima razlog da bude zabrinut zbog jučerašnje nepravosnažne presude Suda u Prištini i zato svojim izjavama pokušava da skrene pažnju sa suštine. Sud u Prištini jasno je kazao da su mnogi svjedoci pod pritiskom mijenjali iskaze, a upravo se protiv Radončića na Sudu BiH vodi postupak zbog ometanja istrage i uticaja na svjedoke u procesu protiv Keljmendija - poručuju iz SDA.

 

Na kraju se zaključuje da umjesto obmanjivanja javnosti, Radončić treba jasno da kaže kojim se interesima rukovodio braneći Keljmendija.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI