Pravila kojih će se pjevačica morati pridržavati

Severina će pobjesniti: Nakon što se Milan Popović obratio sudu, donesena je NOVA odluka koja sve mijenja...

Showbizz 01.02.18, 08:54h

Severina će pobjesniti: Nakon što se Milan Popović obratio sudu, donesena je NOVA odluka koja sve mijenja...
Njih dvoje, prema sudskom rješenju, najmanje dva puta nedjeljno moraju da razmijene bitne informacije o djetetu i to je moguće telefonom, sms-om ili mejlom što do sada nije bio slučaj s obzirom na to da je Severina odbijala svaki kontakt sa Milanom Popovićem

 


U Hrvatskoj zakon propisuje da je roditeljska briga, zajednička, ravnopravna i da se ostvaruje sporazumno između roditelja. Ukoliko roditelji ne mogu da se dogovore oko sadržaja roditeljske brige o tome će odlučiti sud na zahtjev jednog od roditelja.

 

U ovom postupku Milan Popović nije tužio Severinu "per se", nego je tražio od suda da odluči o sadržaju zajedničke roditeljske brige s obzirom na to da sa Severinom do sada nije postigao dogovor. Nakon što je to uradio, sud je donio novu presudu kojim se regulišu prava roditelja prema djetetu. Naime, imali smo uvid u sudsku presudu kojom su uređeni odnosi između biznismena Milana Popovića i pjevačice Severine Kojić u odnosu na njihovog maloljetnog sina Aleksandra, piše beogradski Blic.

 

Njih dvoje, prema sudskom rješenju, najmanje dva puta nedjeljno moraju da razmijene bitne informacije o djetetu i to je moguće telefonom, sms-om ili mejlom što do sada nije bio slučaj s obzirom na to da je Severina odbijala svaki kontakt sa Milanom Popovićem.

 

Iz tog razloga, moguće je da će joj dodatna iritacija biti i to što je zakonom određeno da je roditelj obavezan da u slučaju bolesti djeteta, bez ikakvog odlaganja, a najkasnije u roku od dva sata od saznanja dijagnoze, o tome obavijesti drugog roditelja.

 

Podsjećamo, Milan je govorio da je o dešavanjima u djetetovom životu od toga da li je jeo i da li je prehlađen saznavao isključivo od njega, ali ne i od Severine. Sud je bio izričit i kada je o putovanju djeteta riječ.  Roditelj je dužan da drugog roditelja najmanje nedjelju dana unapred obavijestiti o namjeri putovanja, mjestu putovanja djeteta, mjestu gdje će dijete na putovanju da boravi i vremenu.

 

Osim komunikacije među roditeljima koja do sada nije postojala, jedna od najvažnijih stavki koja će se sada promijeniti svakako je ona koja se tiče čuvanja malog Aleksandra u odsustvu jednog roditelja. Dok je Severina bila u Americi, Aleksandra nije čuvao Milan, ali to više neće biti slučaj.

 

Naime, ako je jedan roditelj spriječen da bude sa djetetom duže od 48 sati u kontinuitetu dužan je da o tome obavijesti drugog roditelja i  da mu omogući da dijete u to vrijeme boravi s njim jer drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice i trećim licima. Severina se, pak, do sada trudila da to ne bude slučaj.

 

Hrvatska pjevačica svake godine ponavlja isti scenario uoči novogodišnjih praznika i ocu svog djeteta ne dozvoljava da provodi vrijeme sa njihovim sinom Aleksandrom, dok ona pjeva za doček pa je tako je bilo i prije mjesec dana.

 

- Severina Popoviću već četvrtu godinu zaredom ne dozvoljava da za Novu godinu bude sa sinom iako ona radi za doček i spriječena je da sama brine o djetetu. Pošto nije tražila saglasnost od oca da ga vodi sa sobom u Crnu Goru, vjerovatno je unaprijed isplanirala da ga ponovo ostavi kod nekih trećih osoba jer je ona već godinama kategorički protiv toga da dijete bude sa tatom - otkrio je nedavno izvor za "Telegraf.rs" blizak hrvatskom pravosuđu dobro upućen u cijeli slučaj i objasnio.

 

- Pjevačica je nedavno i izjavila da cijela njena porodica, uključujući sve Kojiće, treba da ima prioritet u odnosu na Aleksandrovog oca u djetetovom životu, a na pitanje sudije da li se slaže da je otac ravnopravan roditelj, odbila je da odgovori - ispričao je sagovornik.

 

Inače, Milan Popović se na tužbu odlučio zato što želi ravnopravno, zajednički i sporazumno da vrši starateljstvo nad njihovim sinom jer ne želi da u životu svog djeteta i u njegovom odrastanju ima ulogu povremenog posjetitelja kako ga je Severina inače, svojim dosadašnjim riječima i djelima, pozicionairala u životu djeteta. On je, takođe, odbijao da dopusti da dijete provodi vrijeme s trećim licima dok majka nije bila u mogućnosti da ga čuva, a da on na sve to nema saznanja o tome, u čemu se, eto, složio i sud.

 

Njegova namjera je i da učestvuje u bitnim odlukama za djetetov život, te da ima informacije o djetetu, putovanju djeteta, kao i osobama kojima je dijete povjereno na čuvanje.

 

Milan Popović je istakao i da je spreman da sve svoje obaveze prilagodi podizanju djeteta, što je nedavno objasnio u jednom intervjuu, koji možete pročitati OVDJE.

 

 

BLIN
KOMENTARI