napeta borba

Švicarski as Federer savladao Čilića u finalu Australian Opena

Sport 28.01.18, 12:56h

Švicarski as Federer savladao Čilića u finalu Australian Opena
Iako se očekivao nastavak dobre igre igrača rođenog u Međugorju, drugi teniser svijeta treći set otvorio je brzim breakom i do kraja bez većih poteškoća vratio prednost za 2:1

 

Roger Federer savladao je danas Marina Čilića u finalu Australian Opena. Rezultat je bio 3:2, po setovima 6:2, 6:7, 6:3, 3:6 i 6:1.

 

Švicarski as je bolje otvorio meč i nakon sjajne odbrane servisa i agresivne igre tokom cijelog vremena, stigao do 1:0. No, Čilić je u drugom periodu igre zaigrao svoj tenis, dobro pogađao s osnovne linije pa je set otišao u tie break.

 

Hrvatski teniser je imao više koncentracije pa je poravnao na 1:1, u razigravanju drugog seta bilo je 7:5.

 

Iako se očekivao nastavak dobre igre igrača rođenog u Međugorju, drugi teniser svijeta treći set otvorio je brzim breakom i do kraja bez većih poteškoća vratio prednost za 2:1.


U četvrtom setu, ponovo je Švicarac započeo sjajno, ali strpljivi Hrvat je čekao svoju priliku pa je nakon velike borbe ipak stigao do 2:2: Kako i dolikuje velikom finalu, drama i neizvjesnost do kraja.

 

Peti, odlučujući set, Federer je odigrao na najvišoj razini, pogađao je teške poene i već na samom početku napravio break koji je sačuvao do kraja za novu, veliku titulu i konačnih 3:2.

 

Čiliću je ovo bilo treće Grand Slam finale i drugi poraz. U dosadašnjoj karijeri osvojio je US Open (2014), a poražen je u završnici Wimbledona prošle godine.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI