firma raspolagala milionima iz džepa građana

SDP: Hapšenje direktora 'Lokoma' prelilo je čašu! Neka Efendić objasni je li tim novcem plaćena kampanja SDA?!

Front 26.01.18, 10:03h

SDP: Hapšenje direktora 'Lokoma' prelilo je čašu! Neka Efendić objasni je li tim novcem plaćena kampanja SDA?!
Mi, u Socijaldemokratskoj partiji BiH, smo i ranije upozoravali da je "Lokom" pretvoren u SDA firmu za izvlačenje budžetskog novca, ali ni SDA, kao ni Efendić, nisu smatrali da zbog toga javnosti trebaju položiti račune- navodi se iz SDP-a

 

Nakon informacija iz Tužilaštva Kantona Sarajevo da je među uhapšenim u akciji "Zadruga" i direktor Javnog preduzeća "Lokom", čiji osnivač je Općina Novi Grad Sarajevo, tražimo od Semira Efendića i njegove SDA da javnosti, bez odlaganja, objasne šta se dešava u ovoj firmi koja raspolaže sa milionskim budžetskim sredstvima?

 

Ovo nije prvi skandal koji se veže za poslovanje firme "Lokom", ali hapšenje njenog direktora, kap je koja je prelila čašu. Efendić i njegova SDA građanima duguju objašnjenje šta se dešava u ovoj kompaniji, koja se finansira novcem građana.

 

Mi, u Socijaldemokratskoj partiji BiH, smo i ranije upozoravali da je "Lokom" pretvoren u SDA firmu za izvlačenje budžetskog novca, ali ni SDA, kao ni Efendić, nisu smatrali da zbog toga javnosti trebaju položiti račune. Sada je jasnije zašto su i mijenjali Statut preduzeća kako bi zaposlili direktora sa srednjom stručnom spremom i zašto su stalno povećavana budžetska sredstva koja su se po raznim osnovama prebacivala Lokomu.

 

Zato ih sada pozivamo da objasne je li novcem koji je izvlačen putem JP "Lokom" plaćana kampanja SDA?

 

Ukoliko se pokaže da je "Lokom" zloupotrebljavao podatke studenata i učenika, kako bi izvlačio budžetski novac, onda za to odgovornost, makar političku i moralnu, mora snositi i načelnik Efendić koji bi trebao podnijeti ostavku. 

 

Ovim putem izražavamo punu podršku profesionalnom i zakonitom radu policijsko-pravosudnih organa Kantona Sarajevo i BiH u obračunu sa kriminalom, naročito zloupotrebom budžetskih sredstava i sistemskom korupcijom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI