Najavio i posjetu Hercegovini

Vučić: Iz Sarajeva su tražili da uhapsimo Dodika, ne bih mu bio u koži šta će sve morati da prođe...

Front 23.01.18, 07:54h

Vučić: Iz Sarajeva su tražili da uhapsimo Dodika, ne bih mu bio u koži šta će sve morati da prođe...
On je istakao da Srbija nikada neće ići protiv RS-a, niti RS protiv Srbije, dodajući da je to tekovina kojom svi treba da se ponose

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da planira da sa predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom u aprilu posjeti Mostar.

 

"Dogovoriću sa Dodikom da obiđemo srpski dio Hercegovine, da vidimo šta možemo da pomognemo", rekao je Vučić za televiziju Happy.

 

Vučić je kazao da će ove godine biti održani izbori u Bosni i Hercegovini, navodeći da očekuje velike pritiske na Dodika.

 

"Ne bih mu bio u koži šta će sve morati da prođe i da izdrži, i šta će Republika Srpska u celini morati da izdrži", kazao je Vučić.

 

On je istakao da Srbija nikada neće ići protiv RS-a, niti RS protiv Srbije, dodajući da je to tekovina kojom svi treba da se ponose.

 

"Tražili su od nas da privedemo Dodika, još pre godinu dana imali smo zvanične zahteve iz Sarajeva. Pitamo sam, ljudi šta hoćete... Hoćete da ne damo narodu da pređe granicu, šta je to što želite", rekao je Vučić i istakao da će pomagati RS-u koliko god može u sladu sa Dejtonskim sporazumom.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI