milica marković o navodima mvp bih

Ne istražuju mene, nego Azerbejdžan, iskonstruisali su priču, sve je urađeno po Bosićevom nalogu

Front 22.01.18, 16:00h

Ne istražuju mene, nego Azerbejdžan, iskonstruisali su priču, sve je urađeno po Bosićevom nalogu
Ona je dodala da će u aprilu biti dostupan izvještaj anketne komisije koja istražuje poziciju Azerbejdžana kao članice Vijeća Evrope, a ne nje lično ili nekog drugog zastupnika Vijeća Evrope

 

Zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH i članica parlamentarne komisije BiH pri Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković komentarisala je za Vijesti.ba navode Ministarstva vanjskih poslova BiH o tome da je ona predmet istrage komisije Vijeća Evrope.


"To je stara priča u kojoj je učestvovao ambasador BiH u Vijeću Evrope Predrag Grgić iz PDP-a. Očigledno da se ministar Igor Crnadak poziva na to. Oni su tu priču izmislili i iskonstruisali, jer su ostali bez dokaza na moje upite da dostave dokumente za sve ono što je ambasador tvrdio, a na kraju je priznao da je sve rekao po nalogu Mladena Bosića kako bi iskonstruisali cijelu priču. Dakle, pokazalo se da nisu imali šta da dokažu", poručila je u izjavi za Vijesti.ba Markovićeva, koja boravi u Strasburu na sjednici Vijeća Evrope.

 

Ona je dodala da će u aprilu biti dostupan izvještaj anketne komisije koja istražuje poziciju Azerbejdžana kao članice Vijeća Evrope, a ne nje lično ili nekog drugog zastupnika Vijeća Evrope.

 

"Samo treba sačekati april i tada će biti demantovane izjave i Igora Crnadka i Mladena Bosića i PDP-ovog ambasadora. Izvještaj će potvrditi da je sve što oni rade tendenciozno i da je bio napad na mene lično", potcrtala je Markovićeva.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI