PLJUŠTE OPTUŽBE, ALI I TEŠKE RIJEČI

SDP uzvraća Denisu Zvizdiću: Neka nam političar 'seoskog mentaliteta i ušminkani neradnik' objasni ovo...

Front 20.01.18, 09:50h

SDP uzvraća Denisu Zvizdiću: Neka nam političar 'seoskog mentaliteta i ušminkani neradnik' objasni ovo...
Zvizdić kao političar seoskog mentaliteta, koji pretenduje na mjesto člana Predsjedništva BiH, ali i na mjesto budućeg predsjednika SDA, smatra da je dovoljno biti dobar u obmanama i izvrtanju činjenica da bi ostvario svoje političke i druge ciljeve, poručuje SDP BiH

 

 


Nakon što je Denis Zvizdić po ko zna koji put izbjegao objasniti javnosti kako su i zašto u odgovorima na Upitnik EU, korišteni podaci o popisu stanovništva BiH koje su objavile vlasti RS, kada su jedini podaci o popisu koje je prihvatio EUROSTAT podaci popisa stanovništva BiH kojeg je objavila Agencija za statistiku BiH, moramo još jednom postaviti ista pitanja, navodi se na početku saopštenja SDP-a BiH.


Nije sporno da je imenovanje Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara jedan od najvećih kadrovskih promašaja SDA, budući da se radi o političaru skromnog kapaciteta, ali i njemu takvom se više ne mogu tolerisati laži i obmane. 


Podsjećamo, cjelokupnu javnost i Parlament BiH je obmanuo više puta. Počevši od skrivanja dogovora o mehanizmu koordinacije kojim je zajedno sa svojim šefom Bakirom Izetbegovićem zadovoljio sve zahtjeve Dodika i Čovića, pa do skrivanja od javnosti informacija o neusaglašenim odgovorima na pitanja EU, gdje je također izašao u susret istom dvojcu.


Neka Zvizdić objasni prvo sebi, a onda i građanima, kako to da u mandatu vlasti koju je vodio SDP nije bilo postrojavanja paravojnih jedinica u srcu Banja Luke ili bilo kakvog referenduma kojim se ugrožava stabilnost i budućnost BiH.


Ne samo da su ovo stvari koje su obilježile mandat SDA i Zvizdića već je upravo SDA osigurala novac za sve ovo, između ostalog i glasanjem njihovih poslanika za budžet RS u kojem su planirana sredstva za sve poteze vlasti RS, te usvajanjem akciza u paktu sa Dodikom i SNSD.


Jasno nam je da jedna ovakva ličnost nema problema prodati sve, uključujući i interese države, kako bi postigao lične interese. Mi u SDP nismo niti ćemo ikada voditi takvu politiku. 


Zvizdić kao političar seoskog mentaliteta, koji pretenduje na mjesto člana Predsjedništva BiH, ali i na mjesto budućeg predsjednika SDA, smatra da je dovoljno biti dobar u obmanama i izvrtanju činjenica da bi ostvario svoje političke i druge ciljeve. 


To možda prolazi u SDA i što se nas tiče neka nastavi sa tim dvorskim unutarstranačkim igrama u kojima učestvuje, ali na svaku narednu laž Denisa Zvizdića ćemo odgovoriti istinom i približiti javnosti lik i djelo ovog ušminkanog neradnika, ističe se u saopštenju SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI