Slučaj koji je potresao BiH i region

Policija istražuje seks-aferu između domara i učenice: Šta se, zapravo, događalo iza zatvorenih vrata?

Hronika 18.01.18, 08:26h

Policija istražuje seks-aferu između domara i učenice: Šta se, zapravo, događalo iza zatvorenih vrata?
Potvrda da se istraga sprovodi stigla je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odakle su kazali da je njihov tužilac za maloljetnike upoznat sa događajem u Centru srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru

 

Josip Đ. (51), domar u Centru srednjih škola (CSŠ) "Ivo Andrić" u Prnjavoru, koji se našao u središtu ozbiljnog skandala, a po kojem se, navodno, upustio u seksualnu avanturu sa šesnaestogodišnjom učenicom, pod lupom je i policije i tužilaštva.

 

Na upit novinara Nezavisnih novina, iz Policijske uprave Banjaluka rečeno je da su zaprimili prijavu za dva krivična djela - polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina, te iskorištavanje djece za pornografiju.

 

"Pripadnici Policijske uprave Banjaluka u saradnji s nadležnim tužilaštvom provjeriće sve navode prijave s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, a o saznanjima upoznat je nadležni organ socijalnog staranja", rekla je za "Nezavisne" Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

 

Potvrda da se istraga sprovodi stigla je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odakle su kazali da je njihov tužilac za maloljetnike upoznat sa događajem u Centru srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru.

 

"Tužilac za maloljetnike naložio je policajcima Policijske stanice Prnjavor da preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, te da izvrše provjere s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka još nije dostavljen izvještaj u vezi s tim događajem", kazali su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Mirela Milijaš, direktor Centra srednjih škola "Ivo Andrić" u Prnjavoru, potvrdila je za "Nezavisne" da je njihov radnik i dalje pod suspenzijom, do okončanja disciplinskog postupka. Ona je kazala da je domara policiji dopisom prijavila upravo škola.

 

"Djevojčica redovno ide u školu, s tim što je trenutno na raspustu. Nadam se da će ona u školu nastaviti dolaziti i u idućem polugodištu", rekla je Milijaš, dodajući da je i njima u interesu da se istraga okonča i utvrdi šta se tu dešavalo.

 

Pojedini mediji juče su objavili da je dosadašnja istraga pokazala da je nedopuštena "bliskost" domara i učenice za posljedicu imala i to da kontrolni testovi za mnoge učenike ne budu tajna.

 

Domar je učenici, kako je objavljeno, navodno, dostavljao kontrolne testove, jer je bio zadužen za njihovo kopiranje u svojoj kancelariji, u kojoj su se njih dvoje uglavnom i sastajali.

 

Bivši momak te učenice izjavio je da mu je ta nekadašnja djevojka navodno priznala da je imala intimne odnose sa domarom, a s kojim nismo uspjeli stupiti u kontakt.

 

"Putem telefona i Facebooka saznao sam da je, sem još veza, istovremeno održavala i intimnu vezu sa domarom Josipom. Priznala mi je da je s njim imala i intimne odnose, a on joj je, zauzvrat, davao kontrolne testove", rekao je bivši momak te djevojčice.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI