Munira Subašić, predsjednica udruženja Majke Srebrenice

'Kolinda je meni kraljica bez obzira na sve... BiH je uvijek imala kraljice...'

Front 17.01.18, 18:01h

'Kolinda je meni kraljica bez obzira na sve... BiH je uvijek imala kraljice...'
Ona je podsjetila da su hrvatskoj predsjednici zahvalili i kad je 2015. godine došla u Potočare, te da je tada "izgovorila pravu riječ koju je trebala - da se tamo desio genocid"

 

Predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić kazala je da su majke Srebrenice danas tokom susreta sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović tražile da se Hrvatska više uključi u pitanje potrage za nestalim osobama kao i pitanje ratnih zločinaca koji su pobjegli u Hrvatsku, javila je Fena.

 

Nakon susreta sa hrvatskom predsjednicom koja boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, Subašić je novinarima najavila da će se u Potočarima graditi džamija i kapela jer su, kako je naglasila, u Srebrenici 1995. godine ubijeni i Hrvati i muslimani i Romi.

 

- Gradimo je zbog majki koje su naše članice, a i zbog ljudi katoličke vjere koji dolaze u Potočare, žele zapaliti svijeće i odati počast našim žrtvama - kazala je Subašić.

 

Naglašava da je Grabar-Kitarović obećala pomoći Majkama Srebrenice u realizaciji konferencije na kojoj bi trebalo da sudjeluju studenti kriminalistike i prava iz država bivše Jugoslavije.

 

Nakon sastanka, Subašić je poručila da majke nisu ljute na hrvatsku predsjednicu i da ona za njih „ostaje kraljica Balkana“.

 

"Ona je i dalje ostala kraljica. BiH je uvijek imala kraljice. Ja sam je pozvala, jer je ona jedina žena na Balkanu koja je predsjednica jedne države i ona je za mene kraljica, bez obzira na sve. Ona direktno nije nama Majkama ništa rekla. Mi smo njoj zamjerili, ali se nismo naljutili", kazala je Munira Subašić, predsjednica udruženja Majke Srebrenice.

 

Ona je podsjetila da su hrvatskoj predsjednici zahvalili i kad je 2015. godine došla u Potočare, te da je tada "izgovorila pravu riječ koju je trebala - da se tamo desio genocid".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI