Dragan Mektić o paravojsci na pres-konferenciji

Ovo je srbska nečast... Ovaj pognute glave je Igor, sin Milorada Dodika! Sjećate se ubistava '91. po Sarajevu...

Front 16.01.18, 12:27h

Ovo je srbska nečast... Ovaj pognute glave je Igor, sin Milorada Dodika! Sjećate se ubistava '91. po Sarajevu...
S ovim srpski narod nema ništa. Šta znači ova fantomka? Ovo automatsko oružje sa znakom Srbske časti? Je li ovo ima ikakve veze sa humanitarnim radom? Je li treba još nekakvih dokaza, šta treba da iznosim operativne podatke? To ćemo dostaviti nadležnom Tužilaštvu, naveo je Mektić

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić govorio je danas u Sarajevu o "Srbskoj časti".

 

"Jutros sam čuo da je određen broj osoba iz FBiH pozvao SDA da formira iste ovakve organizacije koji će se suprostaviti i braniti narod. Isto nelegalne, paravojne, da ih naoružaju, pa da i oni imaju svoje 'humanitarce', 1991. i uvod u onako kako je bilo. Kada dođe do sukoba, njih nema, oni su u sasvim drugoj misiji krađe i pljačke. Što ovi nabildani nisu bili u ratu?", kazao je Mektić.

 

"Čim je rat stao 1995. prostitucija, droga i to 'humanitarna' organizacija koja je učestovala u defileu povodom dana RS. Sa takvim osobama i kriminalcima ne želim da pravim RS i gradim RS. Želim da sa običnim čovjekom gradim RS. Znate ko je ovaj? I on je humanitarac. Kad je Bilbija rekao ima Bošnjake koji su davali doprinose, ovo vam je iz Sanskog mosta, taj Bošnjak koji je vrlo blizak s njim, izvjesni Ćulum, osuđivan. Nema za šta ga ne vezuju", kazao je Mektić.

 

"Onda ćete vidjeti i našeg humanitarca, vrlo blizak Srbskoj časti. Da ne ispanem da pričam, jesu li to humanitarci? Ovo je srbska nečast. Želim da raskrinkam ovdje ko su lopovi. Šta ima kriminal u ovoj priči? Pokušaj da se to zataška. Korektno je reći učinili smo glupost, osramotili i Dan RS, narod i sve. Šta će ljudi misliti o srpskom narodu sada kada je vijest otišla u svijet, ko smo i šta smo mi? S ovim srpski narod nema ništa. Šta znači ova fantomka? Ovo automatsko oružje sa znakom Srbske časti? Je li ovo ima ikakve veze sa humanitarnim radom? Je li treba još nekakvih dokaza, šta treba da iznosim operativne podatke? To ćemo dostaviti nadležnom Tužilaštvu", naveo je Mektić i novinarima pokazivao fotografije koje možete pogledati u galeriji.

 

"Pet godina osuđen zbog droge pravosnažnom presudom i 30 mjeseci zatvora. Da li ja izmišljam? Mene će tužiti zbog ovoga, neka me tuže. Ne želim da budem dio ove priče. Želim regularne državne institucije i vladavinu prava. Ne bojte se, ako im budemo pustili, prvo će zakucati na moja vrata, ali će doći i vama. Ko je siguran od ovih 'humanitaraca'? Da ne bude da Mektić priča i izmišlja, evo kakav odnos imaju prema Aleksandru Vučiću u Srbiji. Evo ih u Gospodskoj ulici u Banjaluci, šamaraju ljude ulicom, trebate bježati u haustore. Ovaj pognute glave je Igor Dodik, sin Milorada Dodika. Ponovo kažem, 1991. godina, sjećate se ubistava ovdje po Sarajevu i kako je poslije kretalo. Njima treba sukob, a njih poslije nema. Oni sad drže puške, uzimaju gedore, šarafcigere, demontiraju i nose. To je njihovo i nose", kazao je Mektić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI