VIDEO/ Novi veliki uspjeh bh. tenisera

Džumhur spektakularnim preokretom prošao u drugo kolo Australian Opena

Sport 15.01.18, 09:20h

Džumhur spektakularnim preokretom prošao u drugo kolo Australian Opena
Pri rezultatu 4:4 Džumhur pravi ključni brejk koji je potvrdio u sljedećem gemu, što znači da će najbolji bh. teniser igrati u drugom kolu prvog Grand Slam turnira u sezoni

 

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur prošao je u drugo kolo Australian Opena nakon fenomenalnog preokreta protiv italijanskog veterana Paola Lorenzija rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 2:6, 7:6(5), 6:2 i 6:4.

 

Džumhur nije dobro igrao prva dva seta i na terenu je postojao samo jedan teniser, to je bio Italijan koji je rezultatoma 6:3 i 6:2 došao do velikog vodstva. Ključni momenti desili su se u taj-brejku trećeg seta kada je Sarajlija krenuo u preokret.

 

Slavio je u taj-brejku i psihološku stranu okrenuo u svoju korist. U četvrtom setu pravi dva brejka i relativno lako dolazi do izjednačenja u setovima, rezultatom 6:2.

 

Nakon toga Lorenzi je uzeo medicinski tajm-aut, ali je pružio vrlo dobar otpor iako se očekivala dominacija bh. tenisera.

 

Ipak, pri rezultatu 4:4 Džumhur pravi ključni brejk koji je potvrdio u sljedećem gemu, što znači da će najbolji bh. teniser igrati u drugom kolu prvog Grand Slam turnira u sezoni.

 

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI