MNOGO HLADNIJA SEDMICA PRED NAMA

Zima ponovo oštri zube: Mislili ste snijega neće biti, ali stižu nove padavine, mraz i olujni vjetrovi

Hronika 14.01.18, 18:44h

 Zima ponovo oštri zube: Mislili ste snijega neće biti, ali stižu nove padavine, mraz i olujni vjetrovi
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini s kišom, a u Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom

 


Prema prognozama bh. meteorologa u periodu od 15.do 22. januara prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg i susnježica su mogući u centralnim i zapadnim područjima zemlje, kao i na planinama.


U ponedjeljak, 15. januara, pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom. Padavine povremene i slabog intenziteta. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.


Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, tokom dana, vjetar u skretanju na jugozapadni. Jutarnje temperature od -5 do -1, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.


U utorak, 16. januara, u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni oblačno vrijeme. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne kiša u nizinama, a susnježica u višim područjima.


Krajem dana i u večernjim satima u Bosni se očekuju jaki do olujni udari vjetra.


Jutarnje temperature od -3 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 6 do 12, na sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje do 14 °C.


U srijedu, 17. januara, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana ili u večernjim satima u istočnim i centralnim područjima Bosne je moguća susnježica ili snijeg.


Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 °C.


U četvrtak, 18. januara, pretežno sunčano vrijeme. Jutro prohladlo sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -11, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 8, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje do 12 °C.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI