Predsjednik Naše stranke kategorično

Predrag Kojović: Obilježavanje '9. januara' mora biti sankcionirano!

Front 09.01.18, 11:21h

Predrag Kojović: Obilježavanje '9. januara' mora biti sankcionirano!
Ono što je cilj našeg političkog djelovanja je upravo stvaranje ambijenta pravne države u kojem će obilježavanje ovakvih datuma, ali i druge neustavne stvari biti sankcionirane, kaže Kojović


Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ponovio je danas da je 9. januar datum koji je kao praznik neustavan i da je krivca za njegovo obilježavanje nemoguće više tražiti u predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku već u nefunkcioniranju mehanizama koji bi obilježavanje tog datuma morali sankcionirati.


Ipak mišljenja je da je to "priča koja svim nacionalnim elitama godi, jer se time na nekoliko dana, a možda i sedmica, zaglušuje javnost za egzistencijalne probleme". Kojović je poručio da Naša stranka toj buci neće doprinositi, saopćeno je iz te stranke. 

 

- Ono što je cilj našeg političkog djelovanja je upravo stvaranje ambijenta pravne države u kojem će obilježavanje ovakvih datuma, ali i druge neustavne stvari biti sankcionirane. Kad je u pitanju konkretan datum, bitka za svijest o njemu kao datumu crnim slovima upisanim u historijski kalendar za mnoge generacije u RS-u nažalost je izgubljena - smatra Kojović.

 

Ocijenio je da je "neophodno raditi na dekontaminaciji obrazovnog sistema od anticivilizacijskih tekovina, a to je upravo 9. januar, kako bi spasili mlade od mržnje koja je glavni potencijal tog datuma". Kojović je najavio da će to biti jedna od stavki predizbornog programa Naše stranke.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI