Oružani napad na autoputu

Pokušan atentat na bivšeg njemačkog fudbalskog reprezentativca: 'Ovo je sve zbog Erdogana...'

Hronika 08.01.18, 16:40h

Pokušan atentat na bivšeg njemačkog fudbalskog reprezentativca: 'Ovo je sve zbog Erdogana...'
Glasnogovornica policije izjavila je za njemačku novinsku agenciju dpa da tužiteljstvo u Aachenu ovaj slučaj istražuje kao pokušaj ubistva

 

U noći s nedjelje na ponedjeljak na njemačkoj autocesti A4 u blizini Durena izveden je oružani napad na njemačkog nogometaša tursko-kurdskog porijekla Deniza Nakija.

 

deniz-naki

 

Na Audi koji je vozio 28-godišnji nogometaš nepoznate osobe iz automobila u pokretu ispalile su više hitaca. Dva metka su pogodila Nakijev automobil - jedan iznad lijeve gume, a drugi je pogodio B-stup, prostor između prednjih i zadnjih bočnih prozora.

 

Srećom, Naki nije stradao, sve je prijavio policiji, a za napad je optužio tursku tajnu službu.

 

"Preplašio sam se, bilo me strah za moj život. Pretpostavljam da je to bio agent turske tajne službe MIT ili neko drugi kome se ne sviđaju moji politički stavovi", rekao je Naki koji je više puta kritizirao politiku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

 

Dok je igrao za turskog trećeligaša Ameda, Naki je u maju prošle godine osuđen na uvjetnu kaznu od 18 mjeseci zatvora zbog "propagande u korist zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK)".

 

Naki je rođen u Njemačkoj, a tokom karijere je igrao za St. Pauli, Paderborn i Genclerbirligi. U mladosti je nastupao za mlade njemačke reprezentativne selekcije u generaciji s Matsom Hummelsom i Jeromom Boatengom.

 

Glasnogovornica policije izjavila je za njemačku novinsku agenciju dpa da tužiteljstvo u Aachenu ovaj slučaj istražuje kao pokušaj ubistva.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI