bura oko dana rs

SDP odgovorio SDA: Nismo mi, već SDA i Izetbegović u kafani u Lukavici Dodiku i njegovoj vlasti osigurao stotine miliona KM...

Front 08.01.18, 14:37h

SDP odgovorio SDA: Nismo mi, već SDA i Izetbegović u kafani u Lukavici Dodiku i njegovoj vlasti osigurao stotine miliona KM...
Mi u, Socijaldemokratskoj partiji BiH, nemamo dilema kada je u pitanju poštivanje vladavine zakona, pa tako i po pitanju odluke Ustavnog suda BiH kada je u pitanju Dan RS

 

Zaprepašteni smo novom količinom laži i obmana iz kuhinje SDA i njihovog posrnulog lidera Bakira Izetbegovića.

 

Mi u, Socijaldemokratskoj partiji BiH, nemamo dilema kada je u pitanju poštivanje vladavine zakona, pa tako i po pitanju odluke Ustavnog suda BiH kada je u pitanju Dan RS.

 

Podsjećamo Izetbegovića i njegovu SDA kako su upravo njihovi zastupnici u Narodnoj skupštini RS i Vijeću naroda RS podržali proslavu Dana RS, tako što su glasali za budžet RS u kojem se nalaze sredstva predviđena za obilježavanje ovog datuma.

 

Nije SDP, već SDA-ov premijer Fadil Novalić, zvao poslanike Domovine u NSRS da podrže budžet RS, kao što su to uradili i prošle godine.

 

Također, nije SDP, već SDA i Izetbegović u kafani u Lukavici Miloradu Dodiku i njegovoj vlasti osigurao stotine miliona KM, kroz usvajanje aranžmana sa MMF-om.

 

Na istom mjestu i istog dana Izetbegović je potpisao sramni Mehanizam koordinacije kojim je, osim entitetskog veta, u pregovorima sa EU uveden i kantonalni veto, a na čemu su Izetbegoviću javno zahvalili Dodik i Čović.

 

Nedavno su SDA i SNSD, kao dio Koalicije za siromašenje građana, izglasali povećanje akciza, koje će u vidu novogodišnje čestitke dovesti do vala poskupljenja u cijeloj BiH.

 

Još jednom ponavljamo da ne želimo učestvovati u predizbornim trikovima SDA, te pozivamo Bakira Izetbegovića da, ukoliko želi tražiti ocjenu ustavnosti Zakona o Danu RS, to učini sam, a ne da se krije iza Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

 

Tako će pokazati da ima hrabrosti stati iza svoje politike sukoba i vještačkih tenzija, te ujedno preuzeti odgovornost za sve što će takva politika donijeti svim građanima BiH- navodi se u saopćenju SDP BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI