Opštinska boračka organizacija autor čestitke

Derventa: Osuđeni zločinac Ratko Mladić sa led-displeja čestita tzv. 'dan RS-a'

Hronika 07.01.18, 17:07h

Derventa: Osuđeni zločinac Ratko Mladić sa led-displeja čestita tzv. 'dan RS-a'
Ova objava je, kako je rečeno, "izraz podrške i reakcije opštinske Boračke organizacije na prvostepenu presudu Haškog tribunala, kojom je nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora"

 

Mladićev portret popraćen je tekstom "Mojim saborcima opštine Derventa čestitam Dan Republike!".

 

U Opštinskoj Boračkoj organizaciji Dervente su rekli da su oni autori i naručioci objave čestitke na led-displeju.

 

- Čestitke su objavljene na dvije lokacije, jedna je na Trgu pravoslavlja, a druga na zgradi autobuske stanice - naveli su u toj organizaciji, prenose Posavske novosti.

 

Na drugoj čestitki ova organizacija je objavila fotografiju Mladića iz sudnice i tekst: "Generale hvala za sve! Derventa je uz tebe!".

 

Ova objava je, kako je rečeno, "izraz podrške i reakcije opštinske Boračke organizacije na prvostepenu presudu Haškog tribunala, kojom je nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora."

 

Haški tribunal je 22. novembra prošle godine bivšeg komandanta VRS-a Ratka Mladića osudio na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje vojnika UNPROFOR-a za taoce.

 

ratko-derventa

 

(Posavske novosti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI