VIDEO/ Incident tokom utakmice

Laktom u glavu: Obračun Jusufa Nurkića i LeBrona Jamesa na NBA parketu

Sport 03.01.18, 09:43h

Laktom u glavu: Obračun Jusufa Nurkića i LeBrona Jamesa na NBA parketu
Bh. košarkaš u redovima Portlanda nakon jednog fizičkog kontakta sa LeBronom Jamesom imao je mnogo toga za reći košarkašu Clevelanda, što su i zabilježile kamere

 

Na NBA parketu Quicken Loans Arene u Clevelandu u noći sa utorka na srijedu došlo je do verbalnog obračuna između Jusufa Nurkića i LeBrona Jamesa.

 

Bh. košarkaš u redovima Portlanda nakon jednog fizičkog kontakta sa LeBronom Jamesom imao je mnogo toga za reći košarkašu Clevelanda, što su i zabilježile kamere.

 

Pred kraj druge četvrtine James je u prodoru, po svemu sudeći, laktom zakačio Nurkića, i to u glavu, nakon čega je centar Trail Blazersa završio na podu, a morala mu se ukazati i medicinska pomoć.

 

Gorostasni dvojac nakon toga je razmijenio nekoliko "thrash talk" rečenica, a šta je "The Nurk" kazao Jamesu - ostaje tajna.

 

Inače, meč koji je po našem vremenu počeo u jedan sat iza ponoći okončan je pobjedom domaće ekipe, Clevelanda, rezultatom 127:110.

 

Damien Lillard bio je najefikasniji igrač susreta, a za svoj Portland postigao je 25 poena, uz šest asistencija.

 

James je predvodio domaći tim sa 24 ubačaja, osam asistencija i šest skokova, dok je Nurkić bio treći najefikasniji igrač na terenu.

 

Bh. centar je dao 23 poena, upisao je četiri asistencije i sedam skokova, sa šutem iz igre 12/14.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI