Ne mogu pronaći tijelo već 16. dan

Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem, vizuelno osmatranje Bosne i Save

Hronika 28.12.17, 10:49h

Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem, vizuelno osmatranje Bosne i Save
RUCZ angažovat će dvije posade koje će vršiti osmatranje rijeke Bosne na potezu od Doboja do Šamca i rijeke Save na prostoru općine Šamac, dok će ispred Brčko distrikta BiH biti angažovana tri čamca sa devet članova na vizuelnom osmatranju obala rijeke Save na potezu od Šamca do Brčkog

 

I danas, šesnaesti dan, nastavljena je potraga za nestalim Aldinom Mulićem ali smanjenim intenzitetom.

 

Vrši se vizuelno osmatranje rijeka a sve u cilju pronalaska tijela Mulića, koji je 13. decembra upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo.

 

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjeva za pomoć u osmatranju rijeka Bosne i Save Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske i Odjeljenju za javnu sigurnost, pododjelu za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta BiH, saopćeno je iz FUCZ. 

 

RUCZ angažovat će dvije posade koje će vršiti osmatranje rijeke Bosne na potezu od Doboja do Šamca i rijeke Save na prostoru općine Šamac, dok će ispred Brčko distrikta BiH biti angažovana tri čamca sa devet članova na vizuelnom osmatranju obala rijeke Save na potezu od Šamca do Brčkog.

 

Već ranije, Federalna uprava civilne zaštite, obavjestila je: Agenciju za vodno područje rijeke Save, koja je stupila u kontakt sa preduzećima Vodopripreveda „Posavina“ d.o.o Odžak, „DEJOKOP“ d.o.o Bok Orašje i „Den Alm Company“ d.o.o Lukavac, a u cilju vizuelnog osmatranja i njihovog doprinosa u potrazi za nestalom osobom.

 

Osim toga obavještena su i  ribolovna udruženja, udruženja ekologa, da i oni daju svoj doprinos u vizuelnom posmatranju rijeka i ukoliko uoče neke tragove da odmah obavijeste Federalnu upravu civilne zaštite, Operativni centar FUCZ. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI