Predsjednik RS ipak promijenio odluku

Dodik se opet posipa pepelom: 'Srpski vojnici su dobrodošli na proslavu Dana Republike Srpske'

Front 27.12.17, 17:42h

Dodik se opet posipa pepelom: 'Srpski vojnici su dobrodošli na proslavu Dana Republike Srpske'
Dodik je naglasio da Republika Srpska slavi 9. januar i ne inati se bilo kome, pa ni međunarodnoj zajednici niti političkom Sarajevu, te da s toga svoju proslavu želi da organizuje na način prihvatljiv prazniku koji proslavlja i sa ljudima čije prisustvo neće i ne može biti osporavano

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su pripadnici Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH dobrodošli na obilježavanje 9. januara - Dana Republike, te da niko nema problem sa tim da oni učestvuju u proslavi, javlja Srna, a prenose mediji.

 

- Ali ni ja, niti bilo ko iz Republike Srpske neće da moli ikoga u Sarajevu da se omogući njihov dolazak i učešće na obilježavanje Dana Republike. Neprihvatljivo je da Treći pješadijski puk bude u nekom ćošku kao prošle godine, nevidljiv i postrojen u čast pojedinca, a ne u ime Republike Srpske - rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše poziv koji mu je uputio član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić da promijeni odluku i omogući učešće srpskih vojnika u Oružanim snagama BiH na proslavi 9. januara - Dana Republike u Banjaluci.

 

Dodik je naglasio da Republika Srpska slavi 9. januar i ne inati se bilo kome, pa ni međunarodnoj zajednici niti političkom Sarajevu, te da s toga svoju proslavu želi da organizuje na način prihvatljiv prazniku koji proslavlja i sa ljudima čije prisustvo neće i ne može biti osporavano.

 

- Mi želimo počasni vod policije Republike Srpske postrojen u ime i u čast Republike Srpske, sa simbolima Republike Srpske, i mi ga imamo. To nije vod u slavu i čast Milorada Dodika ili Mladena Ivanića, i tu se nas dvojica izgleda razlikujemo - istakao je predsjednik Republike.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI