15 minuta ga dijelilo od tragedije

Drama na cesti, staklo presjeklo arteriju 11-godišnjem dječaku: Dragan Bjelogrlić spasio ga je sigurne smrti

Hronika 25.12.17, 11:18h

Drama na cesti, staklo presjeklo arteriju 11-godišnjem dječaku: Dragan Bjelogrlić spasio ga je sigurne smrti
Vidjela sam moje dijete, čiju je umotanu i crvenu ruku neka nepoznata žena držala u vazduhu, stiskajući je svom snagom. Lav je polako padao u neku vrstu delirija. Bjelogrlić nas je vozio u Tiršovu, nas nepoznate ljude, a mi nismo bili njegova muka

 

Dječaku Lavu (11) staklo sa ulaznih vrata presjeklo je arteriju na ruci, a u pomoć mu je pritekao slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić. Naime, Lav i njegov brat blizanac Vanja krenuli su u školu iz doma u ulici Svetozara Markovića. Dječak je ostao da zaključa vrata kada se posjekao toliko da krv nije mogla da se zaustavi.

 

Razbijeni i crveni komadi stakla spali su sa starih ulaznih vrata koja dijele dvorišnu zgradu od glavne i Lavu su probili ruku. Vanja mu je odmah pritisao ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. U nevolji za koju njihove godine nisu bile spremne stigla je još jedna pomoć - ispred dječaka se našla najprije njihova bivša učiteljica Jelena Nikolić.

 

- Čula sam dječiji vrisak, okrenula se i vidjela svoje starije đake - Vanju, prekrivenog krvlju, i Lava, koga neka žena hvata za ruku, a iz rane sve šiklja. Unijeli smo Lava u kafić, a ženi koja se predstavila kao doktorica dala sam svoj šal da ga njime podveže ispod ramena. Rekla mi je da mu ne dozvolim da zaspi. Dijete me je slušalo, reagovalo na moj glas. Užasno mnogo krvi je prskalo na sve strane - kaže učiteljica Jelena.

 

Već je prošlo 15 minuta, a Hitna nije uspjevala da se probije do kafića u kome se drama odvijala.

 

- Izašla sam ispred kafića gdje je Vanja plakao. Rekao mi je da će mu brat umrijeti. Okrenula sam se i vidjela da na vratima kafića stoje glumci Dragan Bjelogrlić i Gordan Kičić. Istog trena izašla je i doktorka sa Lavom i rekla da više nema vremena - priča Jelena.

 

Pitanje na čiju odgovornost će se voziti dijete u bolnicu više nije imalo smisla postavljati.

 

- Dragan je rekao: "Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo." U automobil su ušli Lav, ljekarka, neka žena i on - kaže Jelena sa kojom je tada ostao Kičić i pokušavao da utješi Vanju.

 

Majka Vesna, potpuno izbezumljena, već je bila kod Cvetnog trga kada su se glumčeva kola zaustavila ispred nje.

 

- Vidjela sam moje dijete, čiju je umotanu i crvenu ruku neka nepoznata žena držala u vazduhu, stiskajući je svom snagom. Lav je polako padao u neku vrstu delirija. Bjelogrlić nas je vozio u Tiršovu, nas nepoznate ljude, a mi nismo bili njegova muka. Kada smo tamo stigli, izletio je iz auta, upao na šalter i rekao: "Morate odmah ovo dijete da pogledate". Pogledom mi je poručio: "Ja ne znam kako više da pomognem, recite mi kako još da vam pomognem" - priča Vesna.

 

Osoblje u Tiršovoj je brzo reagovalo.

 

- Lav je odmah bio u sali. Rasjekao je arteriju od lakta do šake lijeve ruke, sve do kosti. Već mu je pomodrila ruka. Ljekar nam je rekao da je samo još pet minuta proteklo, on ne bi preživio. Izgubio je previše krvi - kaže Vesna.

 

Kako su ljekari rekli roditeljima, rana je sanirana i oni vjeruju da će mladi organizam uspjeti da se oporavi.

 

Pred pomenutom scenom, mnogi bi ostali sleđeni od straha, dok je Bjela odmah riješio da pomogne, pričale su komšije. Međutim, skromni glumac samo je kratko prokomentarisao:

 

- Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način - kazao je Bjelogrlić.

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN//az)

 

BLIN
KOMENTARI