Ministar sigurnosti BiH i član SDS-a

Mektić: Za Dodika su Srbi samo botovi iz SNSD-a, to je diktatorska hunta

Front 22.12.17, 12:24h

Mektić: Za Dodika su Srbi samo botovi iz SNSD-a, to je diktatorska hunta
"Njihova je pri kraju. Sudnji dan će doći. Položit će račune. Odgovarat će. Neće uspjeti da prikriju svu opljačkanu imovinu od djece. Evo u BiH se javne kuhinje otvaraju za djecu", poručio je Mektić

 

Ministar sigurnosti BiH i član SDS-a Dragan Mektić danas je na konferenciji za medije u Banjaluci prokomentarisao izjavu predsjednika RS Milorada Dodika koji je kazao "da Srbe u Oružanim snagama BiH ne doživljava kao svoje."

 

"On ne doživljava Srbe u Oružanim snagama BiH kao svoje, ne doživljava Srbe u pravosudnim institucijama kao svoje, on ne doživljava Srbe u zajedničkim institucijama kao svoje... Poziva ih da ostave kruh i kašiku i da idu na kazan. On je govorio ni da Istočno Sarajevo ne doživljava kao naše jer tamo neki Srbi rade u zajedničkim institucijama", rekao je Mektić.

 

"Srbi su za njega samo botovi iz SNSD-a", izjavio je Mektić i nastavio:

 

"Njihova je pri kraju. Sudnji dan će doći. Položit će račune. Odgovarat će. Neće uspjeti da prikriju svu opljačkanu imovinu od djece. Evo u BiH se javne kuhinje otvaraju za djecu", poručio je Mektić.

 

Član SDS-a smatra da vlast u RS djeluje diktatorski.

 

"Diktatorska hunta reaguje, sve se diže, policija ide na bebe. Očekujem još da ima komandu da policiji kaže da nastupi po naređenju. To je bruka i sramota", smatra Mektić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI