VSTVBIH DONIJELO ODLUKU

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija: Ovo su novi sudije i tužioci

Hronika 21.12.17, 17:58h

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija: Ovo su novi sudije i tužioci
Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. februara 2018., saopćeno je iz VTSV-a

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas je u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

 

Na poziciju dodatnog sudije Vrhovnog suda FBiH imanovana je Zorica Gogala, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Širokom Brijegu Ivanka Kopilaš, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Živinicama Ibrahim Bubić, a na poziciju predsjednika Općinskog suda u Tešnju Zdravko Popović.

 

Ivana Kalinić Ilinčić imenovana je na poziciju sudije u Općinski sud u Sanskom Mostu, Nebojša Vrhovac na poziciju sudije u Općinski sud u Bugojnu, Nina Ratkušić na poziciju sudije u Općinski sud u Mostaru, te Sead Delalić na poziciju sudije u Općinski sud u Mostaru.

 

Na poziciju sudije u Općinski sud u Tuzli imenovana je Fahira Alić, Aida Pezer-Alić na poziciju sudije u Općinski sud u Zenici, Haris Jakić na poziciju sudije u Općinski sud u Ljubuškom, Alen Džaferagić na poziciju sudije u Općinski sud u Širokom Brijegu, Amra Begić na poziciju dodatnog sudije u Općinski sud u Sarajevu i Bojana Miralem na poziciju dodatnog sudije u Općinski sud u Sarajevu.

 

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

 

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. februara 2018., saopćeno je iz VTSV-a.

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI