Pripadnici FUCZ-a od Semizovca krenuli prema Doboju

Potraga za Aldinom Mulićem se nastavlja: Tijelo može biti u Savi...

Hronika 21.12.17, 10:16h

Potraga za Aldinom Mulićem se nastavlja: Tijelo može biti u Savi...
Stalno smo u kontaktu sa Agencijom za vodno područje rijeke Save, kojima ćemo, također, poslati dopis da je potraga za tijelom Aldinom Mulića i dalje aktivna, kazala je Kovač

 

Potraga za Aldinom Mulićem koji je nestao u Miljacki prije devet dana je nastavljena, a iz Federalne uprave civilne zaštite javljaju da će poslati dopis Međunarodnoj komisiji za Savu kako bi ih obavijestili da se tijelo možda nalazi u ovoj rijeci.

 

- Moguće je da se tijelo nalazi u Savi. Stalno smo u kontaktu sa Agencijom za vodno područje rijeke Save, kojima ćemo, također, poslati dopis da je potraga za tijelom Aldinom Mulića i dalje aktivna. Obavijestit ćemo Savez ribolovaca i udruženja ribolovaca iz Federacije i RS-a kako bi se i oni uključili u vizuelnu pretragu. Dopis će se dostaviti i ministarstvu sigurnosti i Operativnom centru 112 koji bi, također, stupio u kontakt sa Direkcijom za zaštitu i spašavanje Republike Srpske. Obavijest ćemo poslati i Kapetaniji u Brčkom, kazala je glasnogovornica FCUZ-a Majda Kovač.

 

Potraga za Aldinom Mulićem je jutros nastavljena.

 

- Naši timovi se nalaze na takozvanim kontrolnim tačkama, odnosno na tačkama na kojima postoji mogućnost da se tijelo može zadržati ili gdje su nekada ranije bila nađena tijela, kazala je Kovač.

 

Pripadnici FUCZ-a su krenuli od Semizovca i ići će prema Doboju.

 

- Vizualno će provjeravati ovo područje. Potraga se neće prekidati jer su ovo dani u kojima postoji mogućnost da tijelo izroni, kazala je Kovač.

 

Podsjetimo, jučerašnja obimna potraga koja je uključivala oko 800 ljudi nije urodila plodom te su timovi FCUZ-a rano jutros nastavili potragu za Aldinom Mulićem koji je nestao u Miljacki prije devet dana.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI