traže propisivanje drugog zakona

Policajci protestuju drugi dan ispred Federalnog parlamenta

Hronika 19.12.17, 10:54h

Policajci protestuju drugi dan ispred Federalnog parlamenta
Smatraju da će na osnovu tog zakona, ako bude odobren u Parlamentu, penzije toj kategoriji biti umanjenje te stoga traže da uvjete penzionisanja policijskih službenika propiše drugi, poseban zakon

 

Nekoliko desetina policajaca okupilo se jutros na mirnom protestu ispred zgrade u kojoj je sjedište Federalnog parlamenta u Sarajevu zbog nezadovoljstva uvjetima penzionisanja koje predviđa novi predloženi federalni zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju.

 

Smatraju da će na osnovu tog zakona, ako bude odobren u Parlamentu, penzije toj kategoriji biti umanjenje te stoga traže da uvjete penzionisanja policijskih službenika propiše drugi, poseban zakon.

 

Protestnici su se okupili uoči sjednice Predstavničkog doma, koja je u zgradi Parlamenta trebalo da počne u 10.00 sati kako je najavljeno, ali se to još nije desilo.

 

Zakon zbog kojeg su došli nije u najavljenom dnevnom redu. Ako ne bude vanredno uvršten, protestnici će se razići i doći ponovno kad ga Parlament bude razmtarao, kazali su.

 

Jučer su se ispred zgrade Federalne vlade bili okupili u značajno većem broju nego danas ispred Parlamenta.

 

Predloženi dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma je obiman, nalazi se više drugih zakona bilo da su u formi nacrta ili konačnog prijedloga.

 

(FENA/Foto: Arhiv/mr)

BLIN
KOMENTARI