Kakvo nas vrijeme očekuje

Vremenska prognoza za Novu godinu u BiH

Hronika 19.12.17, 07:48h

Vremenska prognoza za Novu godinu u BiH
U jutarnjim satima u Bosni, postojat će uslovi za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -9 °C i -3 °C u Bosni, a u Hercegovini od -3 °C do 2 °C

 

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice, a kako je navedeno, stanovnike Bosne i Hercegovine za novogodišnje praznike očekuje stabilno vrijeme uz relativno visoke temperature zraka.

 

U Bosni do kraja sedmice, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u utorak i u noći sa četvrtka na petak. Na području Hercegovine se pronozira pretežno sunčano vrijeme, a nešto više oblaka očekuje se u petak (22.12.).

 

U jutarnjim satima u Bosni, postojat će uslovi za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -9 °C i -3 °C u Bosni, a u Hercegovini od -3 °C do 2 °C.

 

Maksimalne prognozirane temperature zraka tokom sedmice kretat će se od -4 °C do 3 °C u Bosni, a u Hercegovini i do 6 °C. Najniže temperature očekuju se u srijedu (20.12.)

 

Za period od 25. 12 pa do kraja godine prognozira se relativno stabilno vrijeme sa kišom u četvrtak i petak (28 i 29.12.). Na planinama je moguć i snijeg. Više padavina očekuje se u Hercegovini i istočnoj Bosni. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI