Dugi niz godina bio potpredsjednik SDP-a

Selim Bešlagić prešao u Našu stranku: Razgovori trajali duži period, evo šta je nuđeno bivšem načelniku Tuzle...

Front 15.12.17, 17:20h

Selim Bešlagić prešao u Našu stranku: Razgovori trajali duži period, evo šta je nuđeno bivšem načelniku Tuzle...
U ponedjeljak, 18. decembra u Tuzli Kojović će uoči Zbora GO NS Tuzla ovjeriti Bešlagićevu pristupnicu Našoj stranci

 

Bivši načelnik Tuzle i guverner Tuzlanskog kantona, predsjednik Kriznog štaba općine Tuzla u ratnom periodu Selim Bešlagić prelazi u Našu stranku - saznaje Fena.

 

Bešlagić je odlučio, kako je rečeno Feni, svoju političku i životnu mudrost staviti na raspolaganje novim političkim snagama u BiH, a takvom ocjenjuje Našu stranku.

 

- Razgovori s Bešlagićem traju duži period, a ovih dana je o tome razgovarao i prelazak dogovorio s Peđom Kojovićem, predsjednikom Naše stranke. U ponedjeljak, 18. decembra u Tuzli Kojović će uoči Zbora GO NS Tuzla ovjeriti Bešlagićevu pristupnicu Našoj stranci – izjavio je za Fenu član Glavnog odbora i Gradskog odbora Naše stranke Tuzla Derviš Čičko.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Bešlagić nije zainteresiran da se nađe na bilo kojoj izbornoj listi ove stranke, premda mu je nuđeno, ali će svojim iskustvom i političkom karizmom nastojati da Našoj stranci privuče što veći broj pristalica i, u konačnom, glasača.

 

Bešlagić je na početku političke karijere, 1990. godine, bio jedan od čelnika Reformskih snaga BiH, a poslije je inicirao ujedinjenje reformista i socijaldemokrata. Obnašao je brojne visoke dužnosti u SDP-u BiH, dugi niz godina bio je potpredsjednik stranke.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI